Fudbal

Pantelić se sjeća podgoričkog suzavca: Taj meč je bio uvod u raspad SCG

Bivši fudbaler Crvene zvezde Marko Pantelić rekao je da su nemile scene uoči utakmice Budućnosti i beogradskog tima 2004. godine pod Goricom bile uvod u raspad tadašnje Državne zajednice Srbija i Crna Gora.

Duel na Gradskom stadionu nije počeo u predviđeno vrijeme jer je u momentu kada su ekipe izašle na teren ubačen suzavac zbog kojeg je utakmica kasnila skoro dva sata.

“Kamenuju nam autobus. Pred početak meča suzavac ulijeće na stadion, ulaze navijači na teren, opšta tuča. Samo oni koji su bili tamo znaju kako je bilo, jer je to zaista nevjerovatno. To je trebala da bude uvertira u početak raspada Srbije i Crne Gore”, rekao je Pantelić u intervjuu za “Vice”.

Uslijedila je tenzija, iščekivanje, nije se znalo da li se utakmica uopšte odigrati.

“Svi obučeni, ja u šortsu i dresu. I izlazim na stadion da provjerim kakvo je stanje, kad odjednom prilazi čovjek i sa dva metra me pogađa u glavu mokrom rolnom papira. I niko ga ne zaustavlja, prolazi polako pored policije, niko ništa. Ja dolazim do centra igrališta i sudija kaže: ‘Marko, ovdje nema normalnih uslova za igru’. Na to, ja njemu kažem: ‘Ova utakmica će se igrati, jer Crvena zvezda sigurno neće biti odgovorna za raspad ove države’. On me gleda i ne može da vjeruje. A ja kažem: ‘Što se mene tiče, moja ekipa je spremna da odigra utakmicu’. Gospodin Miomir Mugoša, tada predsjednik Budućnosti, nije mogao da vjeruje šta čuje, jer je i on želio da se meč odigra, i odmah nam je garantovao bezbjednost, na šta sam mu ja rekao da ne mora da garantuje ono što ne može i da ostvari, ali mi se ne plašimo nikoga, i utakmicu ćemo odigrati – zbog Zvezde.Bilo je teško da nagovorim ostale da izađu, da moraju. I na kraju smo svi izašli i pobijedili rezultatom 3:1. Time smo koliko-toliko odložili naredne događaje.”, dodao je Pantelić.

B.J.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
anonymous
Gost
anonymous

“…ali mi se ne plašimo nikoga, i utakmicu ćemo odigrati – zbog Zvezde.Bilo je teško da nagovorim ostale da izađu, da moraju.” Zasto je bilo tesko da nagovoris ostale da izadju kad se nicega ne plasite?! Muci, Marko, mrcio se, nije to bilo Dinamo – Zvezda, ova Jugoslavija se mirno raspala, a ti se zapitaj kako to da je Zvezda… Više »

Donja Morača CG
Gost
Donja Morača CG

Kakve gluposti. SCG se raspala kad su Srbi promijenili Ustav za 7 minuta. Za to su doveli Gajovića, kome je mandat isteka godinu prije i nije bio poslanik. Tad je Crna Gora viđela da sa njima nema što da traži. A iz Srbije ka vazda, propaganda.

Podgoričanin
Gost
Podgoričanin

Zašto se opet plasira ova idiotska priča?
Beogradskim sporazumom i ustavnom poveljom 2003. je dogovoreno da možemo da održimo referendum nakon 3 godine tj. 2006.
Većina građana je bila za nezavisnost još od 1999.

Ovi događaji nikakve veze nemaju sa državnim statusom niti bi na išta mogli da utiču.
Pantela, batali pajdo.

Medovina
Gost
Medovina

Koga još mogu čuditi laži poput ove kad dolaze iz Srbije.Kakva je ovo junacina?

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Iz Srbije samo istina i dobro! Izuzetak su grand show i evropski rijaliti programi! Zivela Srbija! Zivjela Crna Gora!

Milos
Gost
Milos

Jes, ista ka ona na Maksimiru haha I opet CZ vidis problem je u vama ne u drugima

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Problem nije u Srbiji, problem na Maksimiru nisu predstavljali Hrvati. Problem je bio uvijek u Ustasama, koje su indoktrinirane i finansijski pomagane od strane Jezuita. Jezuiti-to je uvijek bio problem. Zivela Srbija! Zivjela Crna Gora!

Grga
Gost
Grga

Tadasnje Varvare nije interesovala politika samo BUDUCNOST.Zato Pantelicu ne budali

poštolog
Gost
poštolog

Ovo je samo nečije mišljenje i doživljaj nečega iz prošlosti. Ne vidim nijednu lošu namjeru iz ove izjave. Najzanimljivija stvar je da je Mugoša garantovao bezbjednost, samo što je to trebao da garantuje prije utakmice. Raspad SCG je inicirala svađa oko šverca cigareta. To govori kakva je ta država bila, mada i ove dvije države koje su proistekle iz SCG… Više »

Delije Pg
Gost
Delije Pg

Tako je Pantela majstore razbismo ih
Delije su pokazale kako se navija za svoj klub i kako smo one varvare pospremili. Zvezda je zivot sve ostalo su sitnice

Sasapg
Gost
Sasapg

Varvare niste pospremili jer im se niste primakli. Upali ste na zapad i gadjali raketama i dimnim bombama i tu popili batine…

Delije Pg
Gost
Delije Pg

Ajde ne lupetaj ko vam je gasio baklje na vasim glavama kad ste krenuli put nas i odma bjezancija ha ha ha

Sasapg
Gost
Sasapg

Sjecam se jednog dugajlije u crvenom donjem dijelu trenerke koji je bacao rakete i dimne put novinarske loze i djece. Kad je tatko sleceo dolje, dugajliju je sam skratio za glavu 🙂
Kao da je juce bilo…

djovani
Gost
djovani

Pokazali ste kako se navija,zato su vam pale 2 zastave 🙂

CG🇲🇪!
Gost
CG🇲🇪!

Za nas raspad se desio 1918! Od tada do sada samo sloboda!

Joksim
Gost
Joksim

A tko ste Vi?

ZzTop
Gost
ZzTop

Na nisam bio na ovaj mec pomislio bi da je sve ovo istina

Vukovic M.
Gost
Vukovic M.

Ovo je bio navijacki zivot strast i ljubav..prelijep perjod mkg odrastanja! Danasnji varvari dodirne tacke sa ovim navijanjem i tadasnjim varvarima.. sad bi me vec bilo sramota da idem kad vidim ko vodi navija je i kolika je brojka..

Donja Morača CG
Gost
Donja Morača CG

Inače, najjača fora na toj utakmici je bilo uvaljivanje suzavca Varvarima od strane Delija u Beogradu,, kad su ovi naši bravi mislili da kupuju dimne bombe.

Donja Morača CG
Gost
Donja Morača CG

Vala višeg brava od tebe na ovom portalu nema. Sa tuđim imenom i koeficijentom inteligencije manjim od broja cipela. Srbuješ a još ne pročitah da si išta pametno napisao.

123
Gost
123

Kakva je ovo momčina!! Da se malo potrudio sačuvao bi i SCG. Što ovo stavljate na portal? Zašto mi oduzimate vrijeme?

Delije Pg
Gost
Delije Pg

Ti si zgubidan

djovani
Gost
djovani

Delije PG ne postoje stari 😉

Balkanija
Gost
Balkanija

Raspad je pokrenut onoga dana kad je u Skupštini silom bila i izglasana.Sve što je silom napravljeno ne drži dovijeka

Bokabay
Gost
Bokabay

Braco malo ste se zazekili…mislili ste bice drzava do Vardara pa do Triglava, a osta samo prcija 😀

Delije Pg
Gost
Delije Pg

Tako je prcija

Delije Pg
Gost
Delije Pg

Znaci ni ova nasa cg nije vjecna

vozi misko
Gost
vozi misko

ajde pantelicu izvikani igracu. vazda li dajes slicne izjave samo da bi bio u centru paznje. daleko je ta utakmica bila od kako ti kazes “uvoda i raspad zajednice”. bio sam na tribini zapad na toj utakmici. bio je suzavac i uleceli su neki navijaci zvezde na tribinu zapad.tukli obicni narod,simpatizere ali ne i varvare. policija nije dala varvarima da… Više »

Aaa
Gost
Aaa

Hahahhahahahahahaha A sto je ovo…

Send this to a friend