Fudbal

Pejaković: Budućnost ima najbolji tim i to ćemo dokazati do kraja prvenstva

Nastavlja se kriza lidera, peti poraz u proljećnoj polusezoni, a ukupno šesti u prvenstvu, Budućnost je doživjela od Petrovca koji je slavio golom Igora Burzanovića, dugogodišnjeg fudbalera i kapitena „plavih”.

Time se nastavila loša serija Podgoričana koji su, doduše, i dalje prvi, ponajaviše zahvaljujući dvocifrenoj bodovnoj prednosti od jesenas, te kiksevima Mladosti koja nije uspjela da priđe bliže od sadašnjih minus četiri.

“Zapali smo u krizu, ali najvažnije je da se o svemu mi pitamo. Da nam je neko pred početak prvenstva ponudio četiri boda prednosti i utakmicu na svom terenu šest kola prije kraja, prihvatili bismo bez mnogo razmišljanja. Sada, naravno, ne možemo da budemo zadovoljni jer smo imali plus 11. Iskreno se nadam da će razlika biti veća do kraja trke i da ćemo osvojiti titulu. Najbolja smo ekipa i to ćemo pokazati u ključnim momentima sezone. Nećemo dozvoliti preokret na vrhu tabele”, rekao je Ivan Pejaković.

Budućnost je u pretprošlom kolu režirala spektakularan preokret kada je nakon promašenog penala i 0:2 na poluvremenu, stigla do pobjede od 3:2 protiv Rudara, pokazavši reakciju svojstvenu šampionskim ekipama.

Vjerovalo se da tako nešto fali „plavima”, da će to biti psihološka injekcija koja će vratiti poljuljano samopouzdanje, dati ekipi polet i stimulans. Ipak, izdanje protiv Pljevljaka kao da je mnoge prevarilo.

Na red je došao meč sa Petrovcem i lider je još jednom rezultatski podbacio.

“Prolazimo kroz nešto što nam je strano, niko od nas nije mogao ni da pretpostavi da ćemo izgubiti ovoliko bodova nakon onakve dominacije jesenas. To je fudbal. Vezali smo par slabih rezultata i odmah se uvukla nesigurnost. Ali, opet kažem, izvući ćemo se iz ovoga i odbraniti prvo mjesto. Ukoliko osvojimo trofej zaboravili bi se svi kiksevi. Titula se pamti”, ističe krilni napadač čete Miodraga Vukotića.

Gostovanje pod Malim brdom moglo je da se završi neuporedivo bolje za Budućnost. Podgoričani su dobro odigrali prvo poluvrijeme, bili dominantni, stvorili nekoliko zicera, dali i gol koji je poništen… Za bolji učinak falila je mirnoća i koncentracija u završnici.

Jednu od najboljih šansi na meču promašio je upravo Pejaković.

“Imao sam odličnu priliku nakon asistencije Vušurovića, ali nijesam najbolje zahvatio loptu desnom nogom i otišla je preko gola. Mnogo mi je žao. Da smo tada poveli, siguran sam da bismo pobijedili. Imali smo mnogo situacija pred protivničkim golom, ali nije nam se dalo da dođemo do prednosti. Nadam se da će nam se to vratiti u sljedećem meču pod Goricom protiv Grblja”, ističe brzonogi Cetinjanin.

„Plavi” su jesenas čak 12 utakmica završili sa nulom pozadi, dok su tokom proljećne polusezone primili gol ili golove u svih 10 mečeva. Od toga je pet duela prošlo sa nulom u napadu.

Šta je razlog takvog disbalansa?

“Povrede. Kadrovski problemi su nas izbacili iz ritma. Jesenas smo imali standardnu četvorku pozadi, a na proljeće nam je nedostajao Vukčević, a van tima i dalje su Radunović i Mitrović. Prinuđeni smo na improvizacije, neki igrači igraju na novim pozicijama, nije lako. Dešavaju nam se propusti koje protivnici kažnjavaju. Protiv Petrovca samo odigrali najboljih 45 minuta u drugoj polusezoni i trebalo je na poluvremenu da vodimo bar dva razlike. Umjesto toga, zbog promašenih šansi bili smo sve nervozniji, a potom i primili gol poslije jedinog kiksa”, objašnjava Pejaković.

Budućnost u subotu dočekuje Grbalj pod imperativom pobjede.

“Uvjeren sam da ćemo pokazati svoje prave kvalitete i sa tri boda napraviti novi korak ka tituli. Možda je naredno kolo ključno za prvenstvo. Ukoliko pobijedimo, a Mladost ne savlada Sutjesku, bićemo nadomak osvajanja šampionata”, zaključio je Pejaković.

Send this to a friend