Fudbal Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Peković: Meč sa Bugarskom najvažniji

foto: fscg.me

Selektor omladinske reprezentacije Crne Gore Milorad Peković objavio je spisak igrača koji putuju u Tursku, na turnir preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Peković se odlučio za 20 igrača – golmani: Lazar Baltić (Budućnost), Sergej Joksimović (OFK Titograd); odbrana: Mirko Milikić, Andrej Pupović (Crvena zvezda, Srbija), Abdel Osmanović (Budućnost), Luka Babić (Sutjeska), Matija Drinčić (Iskra), Matija Račić (Kom); vezni red: Veljko Radenović (Kom), Nikola Janjić, Balša Dubljević (Sutjeska), Miloš Milović (Grbalj), Omar Sijarić (Hidenhajm, Njemačka), Milan Vukotić (Iskra), Ognjen Gašević (OFK Titograd), Luka Todorović (Voždovac, Srbija), Nikša Vujanović (Partizan, Srbija); napad: Ivan Bojović (Budućnost), Marko Mrvaljević (Budućnost), Ivan Vukčević (Zeta).

,,Sokoli“ će na antalijskoj rivijeri igrati sa Bugarskom, Turskom i Jermenijom.

“Za ovo smo se spremali maltene čitave godine. Na startu kvalifikacionog turnira igramo sa Bugarskom, biće to najvažnija utakmica na turniru za nas i od nje dosta očekujemo. Sa Bugarskom ćemo se boriti za vrh tabele, radi se o ekipi sličnog kvaliteta kao mi. Imaju dosta aduta, ali vidjeli smo i neke mane u njihovoj igri, za koje ćemo se potruditi da ih iskoristimo. Obzirom da se radi o izjednačenim ekipama, u tom duelu presudiće detalji i nadam se da ćemo se mi radovati. Biće, naravno, potrebno i malo sreće”, kazao je selektor Peković.

Na papiru, Turska važi za favorita grupe i ne samo zbog toga što je domaćin.

“Dosta dobro ih poznajemo, igrali smo sa njima krajem prošle godine na turniru u Hrvatskoj, a gledali smo još nekoliko njihovih utakmica. Znamo da se radi o veoma kvalitetnoj ekipi, sa nekoliko pojedinaca koji se ističu. Jaki su fizički, dobro stoje na terenu i sa pravom su favoriti ove grupe”, objasnio je selektor.

Za razliku od većine ostalih grupa, u grupi 1 nema izrazitog autsajdera, protiv kojeg su bodovi unaprijed upisani. Jermenija je svakako iznad tog nivoa.

“Jermenija je solidna ekipa, prije svega disciplinovana u igri. Veoma su uporni, a mogu da stvore dosta problema ukoliko im se pruži prostor i dozvoli da se razigraju. Ukoliko želimo bodove u tom meču, moraćemo da pružimo svoj maksimum”, zaključio je selektor Peković.

Raspored

1. kolo (13. novembar)
11:00 – Crna Gora – Bugarska
14:00 – Turska – Jermenija

2. kolo (16. novembar)
11:00 – Bugarska – Jermenija
14:00 – Turska – Crna Gora

3. kolo (19. novembar)
13:00 – Jermenija – Crna Gora
13:00 – Bugarska – Turska

Send this to a friend