Fudbal

Pep iskren: U Bajernu i Barsi bih dobio otkaz za sezonu bez trofeja

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola kazao je da bi ga u Barseloni i Bajernu otpustili kada bi imao sezonu bez trofeja.

Svoju prvu sezonu na klupi Sitija završiće bez ijednog trofeja, ali neće biti otpušten, nego će dobiti drugu šansu, zbog čega je zahvalan ljudima u klubu.

Gvardiola je osvojio čak 14 trofeja tokom četiri godine provedene na klupi Barselone, a zatim je u naredne tri godine vodeći Bajern osvojio još sedam pehara. Međutim, ove sezone sa “građanima“ neće osvojiti ništa, ali će ostati u klubu.

“Rekao sam mnogo puta ljudi očekuju puno od mene zbog onoga što sam uradio u prošlosti. Došao sam u ovaj klub i trudio se da radim najbolje što mogu. Pokušao sam sa Sitijem da osvojim nešto ove sezone, ali to nije bilo moguće. Pokušaću da uradim to sa klubom, igračima, osobljem, predsjednikom i sportskim direktorom. Ako i nakon toga ne budemo imali rezultate, i ako se bude sudilo samo po rezultatima neću više biti tu, doći će neko drugi“, rekao je Gvardiola za britanske medije i nastavio:

“Imao sam veliki pritisak kada sam došao u Barselonu, iako nisam branio niti jedan trofej. U takvim klubovima, kao što su Barselona i Bajern, ako ne osvojite nešto za šest mjeseci, stvarno ćete dobiti otkaz. Morate brzo nešto da osvojite, a ako ne, neće vam dati drugu šansu. Ovdje sam dobio drugu šansu i pokušaću da osvojim trofej.“

Mančester siti dva kola prije kraja Premijer lige zauzima četvrto mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. No, ima samo tri boda prednosti u odnosu na petoplasirani Arsenal, pa će “građani“ morati da savladaju VBA i Votford kako bi zadržali trenutnu poziciju.

U FA kupu Mančester siti eliminisan je u polufinalu od Arsenala, u Liga kupu u osmini finala od Mančester junajteda, kao i u Ligi šampiona od Monaka.

Send this to a friend