Fudbal

Pep u maniru filozofa: Želimo Ligu šampiona, ali bi se prilagodili i na Ligu Evrope

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola i dalje je optimističan kada je u pitanju plasman njegovog tima u Ligu šampiona. Za to mu je potrebno da njegov tim bude među prva četiri u Premijer ligi. U suprotnom “građani“ će morati u Ligu Evrope, a Gvardiola kaže da će se morati prilagoditi na igranje u tom takmičenju.

Gvardiola će na klupi Mančester sitija po prvi put u svojoj trenerskoj karijeri završiti sezonu bez osvojenog trofeja. Posljednju priliku za osvajanje pehara propustio je u polufinala FA kupa, kada je Siti poražen u produžecima od Arsenala sa 1:2.

Sada je pred njim i njegovim igračima novi izazov, a to je zadržati četvrto mjesto na tabeli Premijer lige. Večeras će pred svojim navijačima imati priliku protiv gradskog rivala Junajteda napraviti veliki korak ka ostvarenju cilja.

“Mislim da ćemo biti u stanju da se plasiramo u Ligu šampiona. Međutim, ako ne uspijemo, onda ćemo se prilagoditi i igrati Ligu Evrope. Ipak, optimista sam. Ponosan sam na ono što su moji igrači uradili ove sezone i na ono što radimo, pa čak i kako smo odigrali posljednju utakmicu protiv Arsenala na “Vembliju”. Volim da radim s njima, ni za čim ne žalim i ništa im ne prigovaram, pa ćemo vidjeti kaka će biti kraj sezone“, kazao je Gvardiola za britanske medije.

Utakmica Mančester siti – Mančester junated igraće se večeras na stadionu Etihad sa početkom u 21 sat.

“Građani“ su na četvrtom mjestu sa 64 boda, a “crveni đavoli“ stepenicu ispod sa bodom manje.

Send this to a friend