Fudbal

Perović zaustavio Budućnost

Budućnost je prije meča pod Malim brdom važila za apsolutnog favorita protiv Lovćena, a kada je nominalni domaćin ostao sa igračem manje u 13. minutu stekao se utisak da “plave” čeka rutinska pobjeda.

Ali, Cetinjani su velikom borbenošću, nevjerovatnom željom i energijom, iako brojčano slabiji dobro parirali rivalu, a najveći “krivac” za kiks lidera je golman Mićo Perović koji je branio gotovo i nemoguće. Perović je fantastičnu partiju krunisao bravuroznom intervendjom u posljednjim trenucima, kada je Sekuliću odbranio zicer…

Lovćen je nastavio niz bez pobjede, ali je remi protiv Budućnosti svakako najava boljih dana. Aleksandar Miljenović “promiješao” je karte u startnoj postavi našli su se osim već standardnog klinca Erakovića, mladi Bracanović i Pejović, a Miljenović je time dobio ono što je i želio-prije svega srčanost. I upravo takvim pristupom Lovćen je dobro parirao i drugi put ove sezone zakinuo Budućnost.

Baš kao i u prvom duelu pod Goricom ova dva tima i juče je pod Malim brdom viđen dobar fudbal, kojem su opet nedostajali samo golovi.A, bilo je šansi. Budućnost je očekivano krenula ofanzivnije, a prvu šansu gosti su prokockali u šestom minutu, ali je Milić nakon ubečene lopte iz kornera šutirao preko gola. U 13. minutu dogodio se detalj koji je obilježio meč domaći su smatrali da je neko od defanzivaca gostiju igrao rukom u svom šesnaestercu, ali je Mileta Šćepanović samo odmahnuo rukom.

To je bio povod za velike proteste Lovćena, a prednjačio je Goran Vujović, koji je zbog toga zaradio i isključenje…

Brojčano slabiji Lovćen je bio primoran da se dodatno fokusira na odbranu i čeka šansu nakon transformacije po osvojenoj lopti, a jednu takvu situaciju domaćin nije iskoristio u 18. minutu. ,,Plavi su pravili sve veći pritisak, a nakon što je Bakić prokockao šansu, Perović je u 33. minutu imao najbolju priliku, ali je Perović pokazao da ima fantastične reflekse.

Brnović je shvatio da mora dodatno da izvrši pritisak na oslabljeni na Lovćen dvostruka promjena i ulazak Đurišića i Sekulića trebalo je da označi totalnu ofanzivu.

Ali, prvu šansu u nastavku imao je Lovćen Radunović je dobro prošao po desnoj strani, ubacio loptu, Radišić je glavom šutirao, ali je lopta prohujala pored stative.

Budućnost je imala veći posjed lopte, a prvu pravu šansu u nastavku dočekala je u 59. minutu, kada je Bakić sve sam odlično odradio, ali se ponovo istakao Perović. Totalni pritisak gostiju nijesu “naplatili” ni deset minuta kasnije, kada je Perović uz pomoć Radišića loptu izbacio sa gol linije.

Ipak, totalna ofanziva Podgoričarta viđena je u posljednjih 20 minuta. “Plavi” su napadali, konstantno bili na Lovćenovoj polovini, a onda je u posljednjim trenucima Sekulić imao veliku šansu, ali je Perović definitivno potvrdio da je heroj meča.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stari
Gost
Stari

Bar Podgorica nikad nije oskudijevala u talentima staje ovo danas nijemi jasno

333
Gost
333

Ajmo Lovćen, ajmo Cetinje !

Send this to a friend