Fudbal 1.CFL

Petrovac bodri Budućnost protiv Titograda

Titograd je u nezgodnoj situaciji – šest kola prije kraja ima samo dva boda više od Petrovca, što znači da će mu do kraja svaki bod biti dragocjen kako bi izbjegao direktnu eliminaciju.

Tim sa Starog aerodroma danas dočekuje Budućnost, starog-novog šampiona, pa iako su ,,plavi“ u tom meču apsolutni favoriti, domaćin ne želi da se preda, već sanja neko čudo. Titograd koji je tri meča već bez poraza i primljenog gola nada se da može produžiti taj niz.

“Mini serija od tri meča bez poraza svakako je pokazatelj da smo napravili određeni pomak i da prije svega ne dozvoljavamo tako lako da primamo golove. Naravno, određene segmente moramo popraviti, ali nastojimo u finišu da zadržimo ovo mjesto i onda kroz baraž dođemo do cilja”; istakao je kapiten Ivan Novović.

Budućnost je dominirala cijele sezone, već je osigurala i novu titulu, a nakon toga pokazala da je ranjiva (porazima od Zete i u prvenstvu i Kupu, te od Podgorice), što ostavlja nadu ,,romantičarima“ da mogu izbjeći poraz.

“Spremali smo se naporno za meč protiv Budućnosti, koja iako je osigurala titulu, sigurno ima veliki roster, tako da sa kojim god sastavom da zaigra čeka nas težak meč. Igre šampiona su za poštovanje. Dominirali su cijele sezone, oborili brojne rekorde i sigurno da će imati motiva da se nakon poraza u Kupu vrate na pravi kolosijek. Ali razmišljamo o sebi i želimo da napravimo eventualno iznenađenje, jer je sada svaki bod bitan”, jasan je Novović.

Titograd do kraja očekuju teški mečevi, a protiv Budućnosti Titograd ne zna za pobjedu od 2019. godine, a tada je upravo Novović krunisao pobjedu protiv gradskog rivala. Sada će ,,crveni“ znatno podmlađeni pokušati da ostave dobar utisak.

“Kvalitet je na strani Budućnosti, a naši aduti treba da budu želja, kao i šansa za dokazivanje mladih, koji u ovakvim utakmicama imaju nevjerovatan motiv”, rekao je Novović.

Budućnost više nema toliki takmičarski motiv u prvenstvu nakon što je superiorno osvojila titulu. Od tog trenutka ,,plavi“ nastupaju u kombinovanom sastavu, sa planom da razigravaju mlade fudbalere.

Ipak, gradski derbi na Starom aerodromu dolazi poslije dva vezana poraza i izabranici Mladena Milinkovića razmišljaju o povratku na pobjednički kolosijek.

“Titograd na posljednje tri utakmice ne zna za poraz. Vjerovatno su malo živnuli dolaskom novog trenera. Protivniku gori pod nogama, svaki bod mu je značajan, tako da je pred nama jedna teška utakmica. Što se tiče nas, moramo da uđemo u meč maksimalno koncentrisano i požrtvovano, a to je preduslov da upišemo tri boda”, rekao je vezista lidera Velizar Janketić.

Dvadeset četvorogodišnji ofanzivac nije bio u prvom planu ove sezone. Odigrao je tek 14 utakmica i upisao 285 minuta, uspjevši da postigne lijep gol u četvrtfinalu Kupa protiv Bokelja u Kotoru.

Međutim, uvijek je pozitivan i raduje se svakom novom golu svog tima.

“Nije bitno da li igram minut, 45 ili 90, a drago mi je što se to vidi. Velika je čast biti dio ovoga kolektiva. Svaki minut koji odigram za matični klub je za mene plus. Iz kola u kolo dajem podršku saigračima, nadam se da je to neki putokaz kako svi treba da radimo. Svi treba da dišemo za Budućnost i da je dižemo na viši nivo iz godine u godinu”, poručio je Janketić.

Send this to a friend