Fudbal

Petrovac ispratio Dečić u Drugu ligu

Slavlje i tuga – Petrovac je pobjedom protiv Dečića i teoretski osigurao baraž, stigao na samo tri boda zaostatka od sigurne zone, dok su Tuzani čeliri kola prije kraja i definitivno izgubili status prvoligaša.

“Pobjedom smo i matematički obezbijedili makar baraž. Ono što svi želimo je da nam se povrijeđeni igrači što prije vrate i budu u radnom pogonu, kako bi se eventualno upustili u borbu da izbjegnemo i doigravanje za opstanak u ligi kazao je”, Rudolf Marčić, trener Petrovca.

Petrovac je nakon trijumfa protiv Rudara i Iskre dobru formu potvrdio i juče protiv Dečića, koji je odavno na putu ka nižem rangu, a jučerašnjim neuspjehom samo je i matematički ostao bez šansi za spas. Da se gostima loše piše, nagovijestio je sam početak meča domaći su već u sedmom minutu mogli do vođstva, kada je Kacić bio u prilici, a nedugo zatim i Kalezić.

Ipak, ofanziva Petrovčana donijela je rezultat u 24. minutu. Nakon dobro ubačene lopte u kazneni prostor kapiten Mikijelj pogodioje mrežu moldavskog internacionalca na golu Dečića. Tuzani su bili potpuno bezidejni i bez pravog pritiska, a domaći su ohrabreni golom nastavili da napadaju. I, već u 32. minutu Kacić je praktično riješio meč.

Istina, odmah nakon toga, Vujačić je iskoristio neopreznost domaće odbrane i pogodio za 2:1, ali da ne bude neizvjesnosti u drugom dijelu pobrinuo se Đorđević na samom početku drugog poluvremena, kada je na asistenciju Muharemovića, postavio konačan rezultat.

“I matematički smo nakon ove utakmice napustili elitni rang, ali to je fudbal. Odlučili smo da priliku damo mlađim fudbalerima, a i dva važna igrača su nam se na poluvremenu povrijedila. Petrovac je zasluženo stigao do trijumfa, a svi mi kojima je Dečić u srcu, nadamo se da ćemo se vrlo brzo vratiti u elitu”, kazao je Fuad Krkanović, pomoćni trener Tuzana.

Send this to a friend