Fudbal

Petrovac ne odustaje od evro scene

Pobjeda Grblja nad Petrovcem uticala je da “trikolori” skoče za jedno mjesto na tabeli i podstaknu razmišljanje za još bolji plasman, pa i borbu za mjesto u Evropi.

Tri boda u duelu sa čvrstom ekipom “neboplavih” potvrda je mogućnosti, ali i ambicija tima iz Radanovića. Sastav trenera Veska Steševića strpljivo je gradio put ka pobjedi, mada su i fudbaleri iz Petrovca imali nekoliko vrlo povoljnih prilika za gol.

“Važna pobjeda za Grbalj jer je Petrovac ozbiljna ekipa koja ima velike ambicije. Ali, i naš sastav još jednom je pokazao da može da igra dobar fudbal. Odbrana je bila pouzdana, na sredini terena imali smo raspoložene igrače, a u završnim akcijama i mi smo dali doprinos. Kod prvog gola odlučio sam se na solo akciju i uspjelo je, a za drugi je zaslužan Ivan Vuković koji je napravio glavni posao, a onda me je nesebično uposlio i ja sam poentirao”, objašnjava mladi Vladan Kordić koji je sa osam datih golova sve bliže vrhu najboljih strelaca.

Zanimljivo, sezonu 2018/19. Vladan Kordić počeo je u dresu drugoligaša iz Kotora, kao pozajmljeni fudbaler i dobrom igrom i golovima za Bokelj skrenuo je pažnju stručnom štabu Grblja.

Vraćen je u prvoligaški pogon, a zapažene partije nijesu promakle ni selektoru mlade reprezentacije Crne Gore Miodragu Vukotiću koji ga je uvrstio na spisak kandidata za martovske testove u Grčkoj.

Send this to a friend