Fudbal

Petrovac prekinuo seriju Zete

Kraj serije od 15 mečeva bez poraza, koja je trajala od 29. avgusta, označio je eliminaciju Zete u četvrtfinalu Kupa Crne Gore.

Petrovac je lijepim golom Miloša Kalezića u 55. minutu upisao minimalan trijumf na “Trešnjici” i poslije 1:1 pod Malim brdom rezervisao mjesto u završnici masovnijeg takmičenja.

“Nijesam se nadao da će baš u ovoj utakmici doći kraj našoj seriji. Igrali smo solidno u prvom poluvremenu, potom primili gol zbog nesmotrenosti zadnje linije. Kasnije smo probali da se vratimo u utakmicu, imali nekoliko poluprilika, ali objektivno nijesmo imali snage da preokrenemo rezultat sa ovim fondom igrača”, rekao je Dragoljub Đuretić, trener Zete.

Tokom prvih 45 minuta viđene su po dvije šanse na obje strane. Kalezić je u 25. minutu iz slobodnog udarca šutirao iznad gola, a Stanislav Namaško je u finišu poluvremena odbranio šut Kristijana Vuljaja iz blizine. Između te dvije prilike prijetila je Zeta Pavle Krstović nije dobro reagovao glavom na centaršut Danila Pešukića iz kontre, a četiri minuta kasnije bio je neprecizan i poslije dodavanja Aldina Adžovića.

Domaćin je nakon gola Kalezića imao tri šanse za izjednačenje i penale, ali je šut Adžovića završio pored gola, Pešukić je pogodio stativu, a šut glavom Igora Vujačića u 89. zaustavio je ponovo odlični golman Stefan Popović.

Istina, gosti su prije toga mogli da otklone dileme, ali Marko Kažić u 73. nije iskoristio stopostotnu šansu sa peterca je šutirao iznad prečke. Kazna nije uslijedila, pa ,,nebo-plavi” decembar dočekuju kao polufinalisti Kupa i ekipa koja u prvenstvu ima samo dva boda manje od prvoplasirane Sutjeske. Borbu za Evropu na proljeće će voditi na oba fronta.

“Vidjeli ste da su bili teški vremenski uslovi i daje vjetar diktirao ritam utakmice. U prvom poluvremenu smo, iako smo igrali protiv vjetra, imali više od igre, posjed i izvanrednu šansu preko Vuljaja. U nastavku smo izašli još visočije, to nam se isplatilo, dali smo gol, mogli da postignemo još koji. Gledajući oba meča, mislim da bolji rival ide u polufinale”, istakao je trener Rudolf Marčić

Send this to a friend