Fudbal

Piksi: Biće teško, iako mnogi misle drugačije

Damir Kojašević se vraća u Astanu, ali ne kao igrač istoimenog kluba kluba već kao član naše nacionalne selekcije pred kojom je važan kvalifikacioni duel za plasman na Svjetsko prvenstvo iduće godine.

Po mišljenju veziste Vardara, Crnu Goru čeka opasan protivnik, ali kvalitet je na strani “hrabrih sokola”.

“Naravno da smo bolji od Kazahstana, imamo kvalitetnije igrače, a njihov najbolji pojedinac Islamhan ne može da igra zbog crvenog kartona”, ističe Kojašević.

Crnogorska reprezentacija je prvi međusobni duel sa Kazahstanom ubjedljivo riješila u svoju korist.

“Ako pobijedimo, otvara nam se mnogo toga. Zbog toga je ovo i najvažnija utakmica. Čekali bismo Rumuniju u dobrom raspoloženju, u odličnoj poziciji, sve bi bilo moguće u tom slučaju”, ocijenio je Kojašević.

Jovetić, Savić i društvo imaju zadovoljavajuću situaciju pred finiš kvalifikacija. Poslije šest odigranih utakmica Crna Gora i Danska imaju po 10 bodova i u izjednačenoj su trci za baraž.

“Biće teško protiv Kazahstana, iako mnogi misle drugačije, jer smo ih kod kuće pobijedili 5:0. Ovo je naša najteža utakmica, jer igramo na vještačkoj podlozi. Njihovi igrači su navikli na nju, gostujući nisu. Kazahstancima će biti mnogo lakše nego nama. Astana, recimo, na evropskoj klupskoj sceni nema poraz kod kuće već duže vrijeme”, kaže Kojašević.

Susret je zakazan za petak od 18 časova.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rade007
Gost
Rade007

Biće teško,ni Poljska ih nije tamo pobijedila.

zov
Gost
zov

samo je jedan piksi. dragan stojkovic piksi.

zov
Gost
zov

samo je jedan piksi, a mislim na dragana stojkovica. kakav je ovo naslov?

Send this to a friend