Fudbal

Pitanje je dana kada će Crna Gora zaigrati na velikom takmičenju

Pomoćnik Ljubiše Tumbakovića u stručnom štabu naše reprezentacije Zoran Mirković smatra da je pitanje dana kada će Crna Gora igrati na velikom takmičenju, kao i da se nada da bi “sokolovi” mogli da se nađu već na Mundijalu u Rusiji.

Popularni Bata još nije prebolio nesrećan poraz u Jermeniji (3:2).

„Crna Gora ima ogroman potencijal i samo je pitanje dana kada će biti učesnik nekog velikog takmičenja. Ja se nadam da će to biti već sljedeći Mundijal, ali neće biti lako. Još uvijek žalimo zbog poraza u Jermeniji, a svi se slažu da nismo zaslužili poraz od Poljske, ali…”, rekao je Mirković za Sport Klub.

Bivši reprezentativac Jugoslavije stigao je u našu zemlju na poziv dugogodišnjeg prijatelja i nekadašnjeg trenera Partizana.

„Što se Tumbakovića tiče moram prvo da kažem da mi je velika čast što imam priliku da se pohvalim da sam prijatelj sa takvim čovjekom. Tumbaković me je doveo u Partizan. Tumbaković me je doveo u Crnu Goru. Od njega sam kroz treninge i utakmice, kroz druženja, učio iz dana u dan. Napredovao u svakom smislu. Postao sam bolji čovjek i stvarno sam srećan što imam priliku da radim i družim se sa Tumbakovićem. Nego da se vratimo na kvalifikacije. Ostalo je još pet utakmica, sve manje je bodova u opticaju, svaki meč je finale. Prvi je već duel koji slijedi protiv Jermenije. Imamo dobar raspored, čekamo Jermeniju, Rumuniju i Dansku, gostujemo Kazahstanu i Poljskoj. Daćemo sve od sebe da izborimo plasman na Mundijal. Jermenija i Poljska? Nad prosutim mlijekom ne vrijedi plakati. Idemo dalje“.

Mirkovića ljubitelji fudbala pamte kao velikog borca, a dubok trag ostavio je i u dresu reprezentacije bivše Jugoslavije.

„Izuzetno sam ponosan na svaku utakmicu koju sam odigrao za reprezentaciju. To je za mene bila velika čast, ostvarenje sna, kruna karijere. Bio je to težak period. Sankcije, problemi, nismo mogli da igramo kvalifikacije…. Možda je i moglo bolje. Poznato je svima zašto sam propustio Evropsko prvenstvo u Holandiji i Belgiji. Naravno da mi je žao što nisam mogao da igram, ali sa druge strane vraćamo se na prethodnu priču. Čovjek sam koji je naučio da se bori do posljednjih atoma snage. Čovjek sam koji ne voli da gubi. Davao sam sve od sebe i kada sam igrao sa drugarima iz kraja. Tako je bilo i na toj utakmici u Zagrebu. Temperament me je ponio, ali ponavljam to sam ja. Čovjek se najteže bori protiv samog sebe. Navijači znaju da prepoznaju borce i ljude sa karakterom. Zato me vjerovatno i poštuju“ rekao je Zoran Mirković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crnogorac
Gost
Crnogorac

Zoran je uvijek bio i ostao posten i dobar Momak.

Rade007
Gost
Rade007

Da nije Srbin,rekao bih da ima odličan smisao za humor.

Send this to a friend