Fudbal Zmajevi neočekivano izgubili u Atini

Pjanić: BiH je osrednja reprezentacija, to je realnost

Porazom od Grčke (2:1) u Atini, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je šansu da se kroz kvalifikacije domogne plasmana na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Reprezentativac “zmajeva” Miralem Pjanić nije tražio alibi za slabu partiju kompletnog tima, istakavši da ekipa nije zrela za pobjede u gostima.

“Vrlo loša utakmica. Loše smo stajali na terenu. Grci su taktički dobro odigrali, na svakoj poziciji smo kasnili… Nažalost, više puta su nam se ove stvari desile u kvalifikacijama, posebno na strani. Kući igramo skroz drugačije, na strani nismo osvojili ni bod. Nismo više ni zaslužil”, rekao je as Juventusa, ali nije se tu zaustavio:

“Nismo zrela ekipa. Mi smo osrednja reprezentacija, ako ćemo realno. Ne možemo se boriti za to prvo mjesto. Druge ekipe su puno zrelije i spremnije od nas i toje razlog. Svaka pametna osoba koja se razumije u fudbal, vidi i prepoznaće da nismo zreli”.

Bosna i Hercegovina, ipak, može do Evropskog prvenstva i to kroz baraž Lige nacija. Mogući protivnici izabranika Roberta Prosinečkog su Slovačka, Sjeverna Irska i Vels.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
....
Gost
....

DEJO ODLAZI

mne-more
Gost
mne-more

Bosna je 3 klasa realno.Mi smo potonuli i CG ponizili?

Pravi Rade007
Gost
Pravi Rade007

Ehhh,kako bi mi voljeli da smo osrednja reprezentacija. Zamislite kad je Bosna osrednja,đe smo mi.

boris
Gost
boris

nidje, evo da ti recem

Send this to a friend