Fudbal Liga šampiona

Plaši li se stara dama zmajeva

Devetogodišnjoj dominaciji u Italiji kraj je čini se nikad bliži, a već večeras veliki tim iz Torina i čovjek koji je simbol Lige šampiona Kristijano Ronaldo moraće da spašavaju sezonu.

Iz srca Pijemonta kreću revanš mečevi osmine finala najjačeg klupskog takmičenja na svijetu, a Juventus na svom stadionu napada Porto, koji je u prvoj utakmici držao čas, ali iz Portugala donosi “samo” 2:1.

“Zmajevi” su na svom “Do Dragao” stadionu golovima Mehdija Taremija i Muse Marege vodili 2:0, ali je “staru damu” spasio Federiko Kijeza, super važnim pogotkom osam minuta prije kraja.

“Da, zahvaljujući tom golu sada je sve otvoreno, moraćemo da budemo pametni ukoliko želimo da prođemo dalje”, poručio je trener Juventusa Andrea Pirlo. “Dobro znamo da je ovo meč odluke za naše ambicije u Ligi šampiona.”

Porto možda kasni u domaćem prvenstvu, ali u Ligi šampiona gura sjajno momci Serđa Konseisaoa
bez poraza su od 1. runde kada su izgubili od Mančester sitija.

“Svi znaju kakva je istorija Porta u ovom takmičenju i zbog toga jedini put kojim želimo da prođemo dalje je pobjeda”, nema dilemu Konseisao. “Znam da će moji igrači uraditi sve za čast grba koji nose na grudima, znam koliko žele da prođemo dalje.”

Send this to a friend