Fudbal CFL, 33. kolo

Plavi forsiraju mlade

Budućnost će 1. juna pokušati da objedini oba domaća trofeja prvi put u klupskoj istoriji, ali do finala Kupa imajoš četiri utakmice u ligi.

“Plavi” su rasterećeni u prvenstvu, a ogromna bodovna prednost na vrhu tabele daje mogućnost treneru Mladenu Milinkoviću da razigrava mlade fudbalere koji bi jednog dana mogli da budu nosioci igre podgoričkog tima.

Šansu protiv Rudara, večeras pod Goricom (18 h), trebalo bi da dobije talentovani vezista Aleksa Ćetković.

“Neće biti lako, jer je Rudaru neophodna pobjeda kako bi prekinuo niz slabijih rezultata. Moramo da budemo maksimalno fokusirani i svaki od nas igrača mora da pruži svoj maksimum. Ukoliko tako bude, ostvarićemo cilj, a cilj Budućnosti na svakoj utakmici su tri boda”, poručio je sedamnaestogodišnji Ćetković.

Priliku čekaju i Viktor Đukanović, Damjan Dakić, Lazar Mijović, Jovan Dašić, Vladimir Perišić, kao i nešto stariji Bogdan Milić, Andrija Ražnatović i Marko Mrvaljević.

“Ponovo će neko od nas mlađih dobiti priliku i naravno da smo motivisani što igramo za prvi tim Budućnosti. Želimo da upišemo nova tri boda i da se dokažemo, a prvoligaške utakmice nam mnogo znače što se tiče iskustva. Nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat, jer mislim da imamo kvalitet”, jasan je momak koji je po godinama još kadet, ali igra za omladince i seniorski sastav “plavih”.

“Razlika je velika, jer je prvoligaški fudbal mnogo brži i okrutniji. Ne trpi puno grešaka i dosta se agresivnije igra. Polako se svi mi mlađi privikavamo”, dodao je Ćetković.

Budućnost i Rudar su do sada odigrali 55 međusobnih duela u Crnoj Gori (22 pobjede ,,plavih, 16 remija i 17 poraza), a 28 puta su se sastali pod Goricom (14 trijumfa ,,plavih, po sedam remija i poraza), dok su u aktuelnoj sezoni odigrali već četiri meča Podgoričani su slavili tri puta, a jednom je bilo neriješeno.

“Protivničku ekipu poznajemo dobro, prvotimci Rudara posjeduju kvalitet, sa pojedincima sam igrao zajedno. Ne bih nikoga izdvajao, smatram da svi imaju određeni kvalitet koji treba da se poštuje i cijeni”, kazao je Ćetković.

Prekretnica za Rudar

Rudar je na klackalici na četiri boda od Evrope i zone baraža. Epilog meča pod Goricom mogao bi da odredi sudbinu Pljevljaka da li će se u završnici sezone boriti za ino scenu ili opstanak bez doigravanja.

“Utakmica protiv Budućnosti jedna je od psihološki najlakših. Znamo da ne možemo puno da izgubimo, ali možemo mnogo da dobijemo. Igramo protiv šampiona, ubjedljivog lidera, ekipe koja juri duplu krunu. Jasno je ko je apsolutni favorit, s tim što i mi imamo adute. Potrudićemo se da napravimo iznenađenje. Bod bi bio dobar, a o tri da ne govorimo”, rekao je trener Vuko Bogavac, koji nastavlja:

“Opstanak bez baraža ostaje prioritet, a ako se ukaže prilika da izađemo na međunarodnu scenu gledaćemo da je iskoristimo. Igrali smo kvalitetnije protiv najboljih ekipa. Vjerujem da to možemo da ponovimo i protiv Budućnosti. Odlazimo u Podgoricu bez kadrovskih problema, a kada je tako veće su mogućnosti da nešto napravimo”, zaključio je Bogavac.

Meč počinje u 18 časova.

Send this to a friend