Fudbal Budućnost dočekuje Podgoricu u prvom meču nakon osvojene titule

Plavi misle na mlade i rekorde

Nakon osvojene titule, trener Budućnosti Mladen Milinković ima više prostora da razigra mlade ili pruži šansu nekima od junoša koji su tokom treninga najavili potencijal.

I taj proces podmlađivanja “plavi”, međutim, žele da sprovedu sa stilom uz poštovanje lige i renomea kluba. Sastav koji istrči danas protiv Podgorice sigurno će imati ozbiljnost…

“Još jednom čestitke igračima na tituli. Uradili smo to na impresivan način. Sa tim je ispunjen prvi cilj. Sada je vrijeme da minutažu dobiju fudbaleri koji nijesu imali puno prilike da igraju. I oni će imati priliku da pokažu da su zaslužno dio šampionske generacije. Biće dosta izmjena, ali koji god tim da izađe očekujem da nastavimo da pobjeđujemo. Imamo kvalitet na klupi, a vjerujem da su ti momci spremni da preuzmu veću odgovornost u trenutku kada su starteri”, rekao je Milinković.

Jedan od tri poraza od početka prvenstva, Budućnost je doživjela od Podgorice. “Plavi” su na DG areni izgubili kao nikada ranije u domaćem šampionatu 4:0, ali su nakon toga prirerdili rekord druge vrste 23 vezane utakmice bez negativnog epiloga u ligi.

“Podgorica je tim koji nam ne leži. Ali ovo je novi meč, novo dokazivanje. Kao i svaki put do sada naša obaveza je da idemo na pobjedu. Odmorićemo neke standardnije igrače za polufinale Kupa sa Zetom kako bismo se što bolje pripremili sa cilj broj dva, a to je da se plasiramo u finale masovnijeg takmičenja. O tome ćemo, naravno, poslije Podgorice. Ova generacija je ušla u istoriju po nekim rekordima, ali ima mogućnost da pomjeri još neke granice. Sigurno da i to imamo na umu”, ističe Milinković.

Izbjeći poraz

Podgorica je u prvom dijelu sezone savladala Budućnost sa čak 4:0 i tada najavila da bi ovo mogla da bude sezone snova. Imala je Podgorica uspone i padove, bila prvo u vrhu, pa u velikoj krizi, ali je opet u igri za Evropu. Podgorica je u minulom kolu porazom od Petrovca napravila korak unazad, pa će danas pokušati da izbjegne novi neuspjeh. Ipak, jasno je da će protiv Budućnosti imati težak zadatak, a stari novi šampion nije za vađenje.

“Očekuje nas teška utakmica, a istovremeno jako bitna, jer je sada svaki bod dragocjen u borbi za Evropu”, objasnio je reprezentativac iz redove Podgorice Marko Vukčević.

Nekadašnji biser Budućnosti ne smatra da će biti lakše zbog činjenice da su ,,plavi u prošlom kolu i teoretski osigurali novu titulu.

“Budućnost je već šampion, ali to ne znači da će igrati smanjenim ritmom. Budućnost želi pobjede, rekorde, sve bolju formu i svjesni smo da bez obzira na to što su osigurali titulu da nas čeka paklen posao. Imaće super raspoloženje, bez pritiska su, a mi ćemo da probamo da napravimo neko iznenađenje. Naravno, ne razmišljamo o tome da li će biti kod njih određenih promjena u timu, već se nadamo dobroj i kvalitetnoj utakmici i sigurno ćemo dati sve od sebe da izbjegnemo poraz”, naglasio je Vukčević.

Meč počinje u 18 sati.

Send this to a friend