Fudbal

Plavi nisu željeli Trenčin, ali vjeruju da mogu da iznenade

foto: FK Budućnost

Ni Maribor, ni Vitorul, ni Nefči, ni Tobol, već Trenčin. Budućnost će preko slovačkog predstavnika tražiti prolaz u 2. rundu kvalifikacija za Ligu Evrope. Protivnik može se reći po mjeri plavih, koji su najbolje partije u posljednje tri godine pružali baš na evropskoj sceni (Rabotnički, Genk, pa i Partizan), iako novi trener Zoran Govedarica nije baš oduševljen žrijebom.

“Dobro poznajem slovački fudbal, samim tim i Trenčin, nisam baš njih priželjkivao”, kaže Govedarica.

Trenčin je prethodnu sezonu u slovačkoj Superligi završio na petom mjestu iza šampiona Spartaka Trnave, Slovana, DAK-a i Žiline. Klub osnovan 1992. godine, koji domaće mečeve igra na stadionu na Sihoti (kapacitet 4.300) dva puta uzastopno osvajao je duplu krunu (2015. i 2016), a najveći evropski uspjeh bio je plasman u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope u sezoni 2016/17. kada su ispali od bečkog Rapida. Sa klupe ih predvodi Holanđanin Rikardo Moniz, koji na raspolaganju uz domaće snage ima igrače iz Nigerije, Gruzije, Holandije, Trinada i Tobaga, Engleske, Maroka, Srbije, Hrvatske, BiH….

“Trkački su izuzetno dobri. Imaju 11 stranaca, što dovoljno govori o tome koliko ulažu. Pripada im uloga favorita, ali tražićemo šansu. Nadam se da ćemo se do tih mečeva pojačati i da ćemo biti pravi uz Evropi”, jasan je Govedarica.

U slučaju da preskoči Trenčin, Budućnost bi u drugom kolu igrala protiv boljeg iz duela Zarija Balti (Moldavija) Gornjik Zabrze (Poljska). Plavi bi u prvom meču 26. jula gostovali, dok bi revanš bio pod Goricom 2. avgusta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
BumBum
Gost
BumBum

A igrajte fudbala momci i puštite pravdanje… Najbolje bi bilo kad bi nam svake godine dolazili protivnici iz gorih liga (a nema ih mnogo) i da ih pobijedimo sa 1:0, da gledamo neki beton fudbal..

Sa Trencinom je taman da se izmjerite..

Send this to a friend