Fudbal Budućnost sjutra gostuje u Pljevljima

Plavi se okreću CFL: Cilj je što prije se vratiti na vrh tabele

Evropa je prošlost – Budućnost od petka razmišlja o prvenstvu, gdje najprije treba da sustigne vodeću Podgoricu, a potom da brani titulu koju je prošle sezone osvojila superiorno.

Trener Mladen Milinković smatra da ekipa neće imati problem da se fokusira na Telekom 1. CFL nakon utakmica koje su druga dimenzija.

– Moramo da se vratimo šampionatu u pravom smislu riječi. Motiva neće faliti jer se borimo za trofej, a ujedno je to i karta za novo učešće u kvalifikacijama evropskih takmičanja. Vjerujem da smo izvukli pouke iz mečeva sa međunarodne scene i da će nam to mnogo značiti za sljedeću takmičarsku godinu. Do tada, treba da pobjeđujemo i igramo dobro u domaći okvirima – rekao je Milinković.

Budućnost je malo promijenila plan i za Pljevlja putuje na dan utakmice koja se igra u nedjelju od 17 časova pod Golubinjom.

– Očekuje nas put u Pljevlja, nova teška utakmica. Rudar će imati dodatnu želju nakon informacija da u klub treba da uđu novi ljudi koji imaju ambiciozne planove. Rudar zaslužuje da se bori za vrh, jer ima tradiciju, kvalitet, osvajao je trofeje… To će biti dobro i za crnogorski fudbal. Ipak, gledamo sebe. Ovo je još jedan u meč u kojem je cilj da osvojimo sva tri boda – ističe kormilar podgoriče ekipe.

Plavi nijesu najbolje otvorili šampionat, budući da su u prethodne četiri utakmice dva puta poraženi.

Sada je primarni zadatak da uhvate pobjednički kontinuitet…

– Nadam se da ćemo se što prije vratiti na mjesto koje nam pripada, a to je sami vrh tabele. Podgorica je malo odmakla u ulozi lidera, ali ima i utakmicu više. Očekujem da brzo istopimo minus od sedam bodova, a za to će nam biti potrebno da uđemo u seriju pobjeda. Vjerujem već od meča sa Rudarom – naglašava Milinković.

Budućnost ima naporan raspored – tri prvenstvena meča u sedam dana.

Nakon gostovanja pod Golubinjom slijedi derbi sa Iskrom pod Goricom u srijedu, pa idućeg vikenda put u Berane – na duel sa Jezerom.

Biće potrebna i pomoć igrača sa klupe…

– Ne treba zaboraviti ni da smo u četvrtak imali gostovanje u Zenici. Dakle, to je četiri meča u desetak dana. Nemamo dvije podjednako dobre ekipe i nijesmo u poziciji da nešto puno mijenjamo. Ali, ko god bude igrao, vjerujem da će pružiti maksimum – kazao je Milinković.

Jedan od igrača koji se vraćaju u konkurenciju za tim je Velizar Janketić. Rekovalescent nakon povrede koljena.

– Treniram sa ekipom desetak dana i spreman sam za utakmicu. Trudiću se da opravdam povjerenje u svakom minutu na terenu. Pred nama je teško gostovanje. Igrao sam u Rudaru, posebno je bila dobra prošla sezona koja mi je omogućila da se vratim kući – u Budućnost. Dugujem zahvalnost Pljevljacima, ali ovo je klub koji najviše volim i uradiću sve da dam doprinos osvajanju trofeja – rekao je Janketić.

Dvadeset trogodišnji ofanzivac vratio se u matični klub kao jedan od najboljih igrača lige.

Povrijedio se u prvom kolu protiv Dečića samo što je zakoračio na teren stadiona na Zlatici i pauzirao do sada. Na istom mjestu povrijedio se i prošle sezone u dresu Rudara.

To je sada iza Janketića…

– Nadam se da više neće biti povreda. Sada se dobro osjećam i željan sam igre. Trebaće mi malo vremena da uhvatim formu. Očekujem da budem sve bolji iz meča u meč – zaključio je Janketić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lolo
Gost
Lolo

Grbic da se izvini igracu Sarajeva i navijacima za nesportski potez ili klub traze navijaci.Buducnost u srcu

Lolo
Gost
Lolo

Grupa navijaca trazi da se kapiten izvini igracu i publici za nesprtski potez!!!

Lolo
Gost
Lolo

Grbic da se izvini igracu Sarajeva i publici!!!

Lolo
Gost
Lolo

Grbic da se izvini igracu i publici!!!

Lolo
Gost
Lolo

Ako klub ne sankcionise Grbica poslije onog incidenta u Zenici ja a mnogi drugi navijaci ce mo se odaljiti od kluba ne mogu prestati navijati ali mogu izraziti nezadovoljstvo makar preko portala.Makar on neka se izvini!!!

Send this to a friend