Fudbal

Plavi slavili poslije 11 mečeva, Dečić bez gola skoro 500 minuta

foto: FK Budućnost

Budućnost je pronašla izlaz iz mračnog tunela, dok je Dečić ostao zarobljen u njemu to je epilog utakmice u Tuzima.

Dečić za trijumf ne zna na šest mečeva, nije postigao gol 478 minuta, dok su plavi pobijedili poslije pet prvenstvenih utakmica, a tek nakon 11 računajući prijateljske okršaje.

A prvu pobjedu Vladimiru Vermezoviću na klupi Budućnosti poklonio je Miljan Vlaisavljević igrao se 79. minut, snažni ofanzivac je želio da asistira, ali mu se lopta vratila i desnom nogom sa nekih sedam metara pocijepao je mrežu golmana Namaska.

“Utakmica je bila teška sa psihološkog aspekta. Kontrolisali smo meč do vodstva, a onda smo ušli u seriju grešaka iz straha da ne primimo gol. Moram pohvaliti golmana Mijatovića, spasio nas je kod rezultata 0:0. To je bila incijalna kapisla da kasnije pobijedimo”, rekao je Vermezović nakon utakmice.

Budućnost opet nije igrala dobro, ali je pored pogotka imala odličnu šansu preko Dušana Bakića u samom finišu utakmice, ali mu se ispriječio moldavski golman Namasko. Pokušaji Damjanovića i Tučevića nisu imali težinu.

A Dečić? Prvoligaš iz Tuzi je igrao borbeno, požrtvovano, stvarao je prilike, ali jednostavno “fenjeraša” neće gol. To se vidjelo u 74. minutu Bojan Lazarević je istrčao kontranapad nakon pasa Vula Vujačića, našao se u situaciji “1 na 1” sa Milanom Mijatovićem, ali je reprezentativni golman spasio čist gol i Budućnost. Dečić je pokušavao još preko Golubovića, Roganovića i Markovića, ali ni njihovi udarci nisu imali težinu.

“Kakav komentar da dam nakon petog meča bez gola. Momci su dokazali da i kada gube, gube kao pravi igrači. Dali su maksimum protiv protivnika koji je takođe bio u grču, ali nije nam se dalo”, rekao je trener Dečića Viktor Trenevski, koji je poručio da se ekipa neće predati u borbi za opstanak, uprkos tome što je Petrovac daleko sedam bodova.

Send this to a friend