Fudbal kvalifikacije za ligu konferencija

Plavi stigli u Toršavn: Ulogu favorita da opravdamo na terenu

Naporan i zahtijevan put je završen, pa su sve misli ekipe Budućnosti okrenute ka prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija – sjutra protiv HB Toršavna na stadionu Gundadalur od 20.00 časova.

Nakon tročasovnog leta Podgorica – Oslo, čekanja od dva sata u glavnom gradu Norveške, pa novog leta na relaciji Norveška – Farska Ostrva i obaveznog testiranja po slijetanju u zemlju prelijepih pejzaža i prirode, „plavi“ su nešto prije 15.00 časova po lokalnom, a 16.00 po našem stigli na konačno odredište.
Poslije obaveznog odmora, izabranici Mladena Milinkovića će večeras u terminu utakmice trenirati na stadionu koji HB dijeli sa timom B36.

„Mnogi Toršavn, generalno i timove sa Farskih ostrva gledaju kao amaterske, ali mi smo svjesni da posjeduju kvalitet. Očekujem jednu jaku utakmicu sa puno trke i borbe“, poručio je lijevi bek Andrija Ražnatović, svjestan da je šampionat Farskih Ostrva za tri pozicije bolje rangiran od našeg po Uefinim parametrima na osnovu učešća u Evropi u posljednih pet godina (47 – 50).

„Ulazimo u utakmicu kao favoriti, ali to moramo da opravdamo na terenu. Moramo od prvog minuta da budemo motivisani i koncetrisani i mislim da ćemo na kraju da se radujemo i rezultatski mirno sačekamo revanš“, dodao je novi napadač “plavih” Šaleta Kordić.

HB Toršavn je u dosadašnjem dijelu prvenstva odigrao 13 utakmica i osvojio 30 bodova, a stručni štab Budućnosti ga je skenirao danima..

“Koncentracija je najbitnija, a vjerujem da nam motiva neće nedostajati. Farani igraju fudbal sa dosta trčanja i kontakta, tako da moramo da im odgovorimo na isti način uz kvalitet koji posjedujemo“, poručio je 20-godišnji Ražnatović, koji je sa mladom selekcijom već boravio na Farskim ostrvima.

„Mislim da je naša prednost što smo taktički i tehnički bolja ekipa od Toršavna. Svjesni smo da možemo da namučimo protivnika, analizirali smo ga dobro. Na kraju krajeva, vježbali smo na treningu kako treba da igramo protiv Farana“, jasan je Kordić.

Šaleta Kordić bi mogao da debituje za naš tim upravo protiv HB Toršavna.

„Ekipa me prihvatila fenomenalno, osjećam se kao da sam u Budućnosti već godinu dana. Atmosfera je dobra i naravno da je sve uz momke koji su na mjestu“.

Na Farska Ostrva je doputovalo 18 igrača, redom: Miloš Dragojević, Đorđije Pavličić, Bogdan Milić, Anto Babić, Jovan Baošić, Vladan Adžić, Velimir Vlahović, Andrija Ražnatović, Nemanja Sekulić, Miomir Đuričković, Aleksa Ćetković, Miloš Raičković, Draško Božović, Viktor Đukanović, Petar Grbić, Igor Ivanović, Lazar Mijović i Šaleta Kordić.

Kao što je šef stručnog štaba Milinković ranije najavio, Vasilije Terzić i Luka Mirković nosu doputovali na okršaj sa Toršavnom.

„Nedostajaće nam Lui i Terza, jer je nama svaki igrač od velikog značaja, naročito jer su njih dvojica prethodne sezone bili veoma bitni u osvajanju duple krune“, poručio je Kordić nakon dolaska u hladni Toršavn, na čije se riječi nadovezao Ražnatović.

„Nedostajaće nam sigurno, ali moramo da se snađemo i bez njih“.

Send this to a friend