Fudbal Telekom 1. CFL (16. kolo)

Pobjeda imperativ za oba tima

foto: FSCG

Jezero je uz Dečić prijatno iznenađenje, ali na posljednjih pet mečeva Plavljani su osvojili samo pet bodova, pa prvi put ove sezone u današnjem meču protiv Petrovca imaju imperative pobjede. ,,Fenjeraš“ ima osam bodova manje, pa je jasno da bi pobjedom Jezero napravilo krupan iskorak i imalo dobru zalihu u odnosu na Petrovac, ali sve drugo moglo bi usloviti klizanje ka opasnoj zoni.

Jezero je uspjelo da iznenadi u gostima Sutjesku, Rudar, Petrovac, da zakine dva puta Dečić, ali posljednju pobjedu na svom terenu (jednu od dvije) Plavljani su ostvarili protiv Titograda 26. septembra. Od tada, Jezero ima problem sa realizacijom, ali zahvaljujući sjajnoj odbrani (druga najbolja u ligi, jer su Plavljani primili 10 golova u 15 utakmica) čuva mjesto u zlatnoj sredini…

– Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo. Ovo je meč izuzetnog značaja, kako za nas, tako i za Petrovac, koji nakon pobjede nad Iskrom vidi svoju šansu. U prošlom kolu poraženi smo od Titograda, što nas je donekle poremetilo. Nijesmo u tom meču bili na nivou prethodnih partija, ali nadam se da, iako nije bilo mnogo vremena, da ćemo u ovom susretu biti mnogo bolji i da ćemo uspjeti da pokažemo reakciju. Radili smo dobro, maksimalno smo motivisani da nakon poraza ostavimo što bolji utisak, tako da ćemo dati sve od sebe da protiv Petrovca stignemo do pobjede i vratimo se u pozitivan niz – istakao je golman Plavljana Stefan Kastratović.

Trijumf nad Iskrom (1:0) potpuno je oživio nade Petrovca da bi već do kraja jesenje polusezone mogao da se pomjeri sa posljednjeg mjesta Telekom 1. CFL.

– Napokon smo pobijedili kao domaćini, iako smo igrali na neutralnom terenu u Radanovićima. Nije nam bilo lako poslije poraza od Budućnosti, uprkos tome što se radi o lideru i najvećem kandidatu za titulu. Igrali smo dobro, vodili, ali na kraju ostali bez ijednog boda. To nam se dešavalo i u utakmicama prije, kada smo pružali dobre partije, ali to nijesmo valorizovali. Ipak, pobijedili smo Iskru kad nam je najviše trebalo i primakli se Rudaru na dva boda – konstatovao je Nikola Savović.

Defanzivac Petrovca zna koliko je teško pobijediti Jezero.

– Ekipa su koja je poslije Dečića primila najmanje golova u ligi, a i ne postižu ih mnogo. To govori da su tvrda, disciplinovana ekipa. Međutim, naš cilj je pobjeda, a tri boda protiv Iskre dodatno su nam ulila samopouzdanje – istakao je Savović.

Duel u Beranama zakazan je u 13 sati.

Send this to a friend