Fudbal Iskra sa najvećim ambicijama dočekuje Zetu

Pobjeda rješava Evropu

Dvije vjerovatno najznačajnije pobjede u dosadašnjem toku prvenstva, protiv Budućnosti i Sutjeske, može se reći da su donijele ogromno samopouzdanje izabranicima Aleksandra Nedovića za naredne izazove, tim prije jer su upravo osvojeni bodovi iz tih susreta uvećali razliku Iskre u odnosu na one konkurente koji se takođe nadmeću za treću poziciju na tabeli.

Zeta je upravo jedan od tih pretendenata koji diše za vratom Danilovgrađinima i večeras će pokušati da vrati milo za drago domaćinu koji je u međusobnim susretima ove sezone dva puta slavio, dok je jedan susret završen neriješeno.

Međutim, na krilima tih velikih trijumfa ,,crveno-bijeli dočekuju Golubovčane, pa popularni serdari s pravom očekuju nova tri boda koja gotovo sigurno garantuju Evropu.

“Odsustvo navijača je najveći hendikep za oba tima i prava je šteta što neće biti publike jer bi stadion bio ispunjen do posljednjeg mjesta s obzirom da se radi o derbiju čiji će ishod dosta uticati na konačan plasman. Ali šta je tu je, mjere NKT-a se moraju poštovati. Zeta ima ekipu sa stavom i karakterom, što nas dodatno obavezuje da mudrom taktikom slomimo otpor neugodnog protivnika koji zna da kazni svaku grešku rivala. Zato je moj savjet prvotimcima da im stalno budu na umu prethodne utakmice u kojima su bili na visini zadatka. To znači da posebno vode računa o odbrani i dapo mogućnosti budu efikasniji u šesnaestercu gostiju”, nije krio strategiju Nedović, strateg Iskre.

Danilovgrađani bi pobjedom pobjedi Zeti 12 bodova, a na taj načinbi ostali u ozbiljnoj trci za drugo mjesto koje trenutno pripada Sutjesci.

“Svjesni smo te činjenice, ali time ne smijemo da budemo opterećeni. Nećemo srljati po svaku cijenu. Naprotiv moramo polako hvatati terensku inicijativu i stezati obruč oko njihovog šesnaesterca kako bi napadači bili što češće u pozicijama u kojima treba pokazati realizatorske sposobnosti”, dodao je Nedović koji ovoga puta neće moći da računa na povrijeđene Nikolu Karaklajića i Miroja Jovanovića, dok je nastup Milana Đurišića pod znakom pitanja.

Povrede muče Zećane

Zeta nije ostvarila naum u prošlom kolu, kada je u direktnom duelu htjela da odmakne Petrovcu i istovremeno zadrži korak za trećeplasiranom Iskrom, njenim večerašnjim rivalom.

Na kraju je izvukla remi u drugom minutu nadoknade, nekoliko desetina sekundi nakonšto je na drugoj strani Zoran Aković odbranio jedanaesterac Milošu Kaleziću.

“U prošli meč smo ušli sa namjerom da pobijedimo jer bismo sa ta tri boda dosta mimije dočekali dvije vrlo teške utakmice koje nas očekuju, sa ekipama Iskre i Budućnosti. Međutim, s obzirom na sve okolnosti i kako se utakmica odvijala, moramo biti zadovoljni bodom jer smo postigli pogodak tek u nadoknadi vremena”, realan je Nemanja Sekulić.

Zetu u preostalih šest kola čeka velika borba sa Podgoricom za mjesto koje bi trebalo da donese izlazak na evropsku scenu.

“Četvrto mjesto je po svemu viđenom naša realnost. Iskra je pokazala u gotovo svim utakmicama da zaslužuje treće mjesto, ali idemo u Danilovgrad da pobijedimo jer je to naša obaveza budući da želimo daodbranimo poziciju koja bi nas odvela u Evropu pod uslovom da Budućnost ili Sutjeska osvoje Kup”, rekao je povremeni lijevi bek crnogoske reprezentacije.

“Vukovi” su žestoko uzdrmani pred meč sa Iskrom, ali i preostali dio šampionata zbog povrede će izostati desni bek Amel Tuzović, kao i krilo ElomKođo Nijaveđi, koji zbog problema sa Iožom neće igrati do kraja sezone.

“Biće izuzetno teško protiv Iskre, koja je ozbiljna takmičarska ekipa, sa odličnim pojedincima i isto takvim trenerom. Jedino ako pružimo 100 odsto mogućnosti možemo da se nadamo povoljnom rezultatu”, kazao je Sekulić.

Send this to a friend