Fudbal Vrijednost radova 4,6 miliona eura

Počela rekonstrukcija tribine kraj Bistrice

U toku je izgradnja Zapadne tribine stadiona Sutjeske, gdje se trenutno radi demontaža stare tribine.

Kako najavljuju čelnici Opštine Nikšić radovi bi trebali biti završeni do kraja godine, iznos investicije je oko 4,6 miliona eura, a izvođač je firma Roming.

Milion i po eura donacije daje Fudbalski Savez Crne Gore a 3,3 miliona obezbjeđuje Direkcija javnih radova Crne Gore.

“Opština je radila projekat i nadzor, tako da očekujem da ćemo imati jednu zaista sjajnu tribinu krajem godine, sa 3200 mjesta i sa svim onim što je neophodno da bi dobili sertifikate od Evropske fudbalske federacije, da bi se ovdje mogle igrati utakmice Reprezentacije Crne Gore” , kazao je predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović.

Arhitekta na projektu Miljan Joković kazao je da su tehničke preporuke i pravila koje potpisuje FIFA dosta jasni i rigorozni po pitanju stavova za implementaciju samoga projekta, te da su u funkcionalnom smislu tretirali tri grupe korisnika.

To su igrači i službena lica, druga grupa su mediji, koji su zastupljeni kroz više oblasti, od samih novinara reportera do prenosa utakmica, kamera i komentatora utakmice, i treća grupa su navijači odnosno VIP gosti.

“Mi smo prije mjesec bili u Nionu u sjedištu UEFA prezentovali smo projekat i bili su zadovoljni, samo što oni tretiraju ne samo Zapadnu tribinu nego cijeli stadion. Pred kraj izgradnje, oni će poslati jednu ekipu koja će sertifikovati sami stadion shodno njihovim pravilima “, rekao je Joković.

Implementirane su i prostorije FK ” Sutjeska” i ispoštovan je kompletan standard po pitanju lica sa invaliditetom na kome su posebno obraćali pažnju čelnici UEFA.

Stadion je i po pitanju prenosa inkoporiran po najvećim standardima, posjeduje centralnu kameru, kameru šesneaesterca i spremne su tehničke instalacije koje bi trebale da se postave na istočnu stranu tribine, što će dovesti do značajnog pomaka kada je prenos u pitanju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pravi Rade007
Gost
Pravi Rade007

Šta bre 3000? Pa zar nijesu rekli da će kaoacitet da bude 6000 hiljada na toj tribini

micko
Gost
micko

ukupan kapacitet 6000

Bnjj
Gost
Bnjj

Dok Cg propada nema ekonomije, iz NK se odlazi i ti što rade rade za mizeriju 200,300e sa neograničenim radnim vremenom. Oni prave stadione teško nama sa ovakvim Vlastima

mika nk
Gost
mika nk

konacno da i u Niksicu gledamo nase momke kako gaze ka nekom evropskom ili svetskom prvenstvu,,,i u jedno ne sumnjam a to je da ce stadion biti uvijek krcat

Send this to a friend