Fudbal 1.CFL

Podgorica pod imperativom pred gradski derbi

foto: FK Podgorica

Podgorica će lokalnim derbijem protiv Titograda zaključiti prvi dio sezone, koji je imao dva izdanja – odličan početak, a onda period velike rezultatske krize. Baš zbog toga Lješkopoljci, koji su prvih sedam kola bili lideri, sada su i van evropske zone, pa duel protiv Titograda vide kao šansu da stignu do treće pozicije, da se osvete ,,romantičarima“ za poraz na Starom aerodromu i da naprave reakciju nakon neočekivanog poraza od Rudara u Pljevljima.

“Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo, ali naravno da razmišljamo samo o pobjedi. Pokazalo se tokom ove polusezone da je liga dosta ujednačena, da su iznenađenja moguća i da baš svako može svakoga da pobijedi”, ističe Jovan Nikolić, vezista Podgorice.

Podgorica je protiv Dečića izašla iz rezultatske krize, ali je nakon toga osvojila bod protiv Sutjeske i doživjela poraz od Rudara. Sve to uslovilo je i ,,klizanje“ na tabeli, pa Podgorica sada prvi put ima imperativ, kako na polusezoni Sutjeska ne bi napravila veliku razliku.

“Idemo od utakmice do utakmice. Ovo je sada specifična situacija, ali sigurno je činjenica da će posljednji meč uticati da pružimo maksimum i da uradimo sve da dođemo do pobjede”, naglasio je Nikolić, nekadašnji kapiten tima sa Starog aerodroma.

“Poznajemo ekipu Titograda jako dobro. Imaju mladu ekipu, ali uz nekoliko mladih, ima tu i nekoliko starijih, iskusnijih igrača, tako da su za respekt i ne smatramo da će biti lako. Ali uz veliku borbenost vjerujem da možemo do bodova”, dodao je Nikolić.

Titograd će danas završiti još jednu turbulentnu polusezonu. Nakon što su ,,romantičari“ uz dosta sreće dobili priliku da opet budu dio elite i nova sezona krenula je sa dosta lošom serijom. Nikola Rakojević uspio je da napravi kakvu – takvu ,,šok terapiju“, ali je Titograd i dalje u opasnoj zoni i izvjesno je da će u njoj dočekati zimski raspust. Ipak, sada u Titogradu žele da izbjegnu poraz u Lješkopolju, kako bi razlika sa timovima van opasne zone bila što manja.

“Očekuje nas teška utakmica. Podgorica je jako kvalitetna, dugo je bila lider i svjesni smo da je to tim koji ima kvalitet za visok plasman. Radi se o dobrim igračima, sjajno su vođeni sa klupe, tako da će biti teško. Ali nadam se da ćemo prikazati na kraju polusezone dobru partiju. Nastojaćemo da na kraju stavimo tačku povoljnim rezultatom”, objasnio je Ivan Novović, kapiten Titograda.

Send this to a friend