Fudbal

Podgoričani traže izlaz iz krize

Tabela je najbolji pokazatelj igračke i rezultatske krize Budućnosti, koja je prvu četvrtinu prvenstva završila sa rekordnih šest bodova zaostatka za vodećim Titogradom.

,,Plavi” ne igraju dobar fudbal, sve je manje navijača na tribinama, lider odmiče… Mnogo toga podsjeća na prošlu, neuspješnu, sezonu, s tim što nije kasno da se Podgoričani vrate na šampionski put. Osnovni uslov je da pobjedom nad Iskrom prekinu niz od tri remija pod Goricom.

“Bitna utakmica za nas. Protivnik nezgodan i kvalitetan, otvorio je dobro prvenstvo, skupio dosta bodova. Sa optimizmom ulazimo u meč. Naša situacija je specifična. Možda u nekim drugim klubovima, to ne bi bili problemi, ali za Budućnost jesu. I najmanji problem je veliki, mora da se rješava, da bude na najvišem mogućem nivou. Trenutno nijesmo zadovoljni bodovnim saldom, a nijesmo zadovoljni ni igrom. Djeluje da smo u grču, a moguće da na to utiče pritisak imperativa i osvajanja bodova”, rekao je trener Radisav Dragićević, koji dodaje:

“Ove sedmice smo imali ozbiljan način rada, uključeni su svi segmenti kluba, da se stisnu redovi, svako daje maksimum. Veći nego do sada. Nadam se da će to da bude dovoljno da prebrodimo bodovnu i igračku barijeru. Budućnost ne može samo da se oslanja na osvajanje bodova, nego mora da igra fudbal koji je moderan i koji privlači navijače. Uradićemo sve da pobijedimo Iskru. To bi nam dalo vjetar u leđa u opušteniju atmosferu uoči novih izazova”, ističe strateg ,,plavih.

Za bolji učinak neophodna je i usješnija realizacija. Budućnost se nije proslavila ni u tom segmentu, s obzirom na to da je postigla svega osam golova na devet utakmica.

“Realizacija i igra, alarmantno je i jedno i drugo. To su dva velika problema u fudbalu i najteže rješiva, trebaće nam mnogo napora. Dobro je što su igrači ove nedjelje pokazali izvanredan nivo rada. Digli su ljestvicu za jedan stepenik, pa da vidimo kako će da izgleda na utakmici sa Iskrom”, poručio je Dragićević.

Hrabro na favorita

Poslije remija sa Rudarom i mora se priznati, prilično lošeg izdanja Iskre u tom meču, izabranike Aleksandra Nedovića očekuje vjerovatno i najveće iskušenje u dosadašnjem toku prvenstva. Naime, na samom startu prvog kruga Podgoričani su slavili minimalcem na stadionu ,,Braća Velašević”, pa je ovo možda prilika da ,,crveno-bijeli” poprave skor u međusobnim susretima sa pretendentom na titulu.

“Na pragu smo serije veoma teških utakmica koje će odrediti dalji tok naših ambicija i u šampionatu i u nacionalnom Kupu. Nema dileme, Budućnost je apsolutni favorit pod Goricom, ali se mi nećemo predati bez borbe, naprotiv, imamo dobre adute i kvalitet da pariramo renomiranom protivniku i ukoliko se ukaže prilika ostvarimo pozitivan rezultat. Znamo, biće to Sizifov posao, budući da i domaćin želi pobjedu kod kuće, dok se mi uzdamo u tradiciju odličnih igara na strani. Odgovara nam veliki teren i nadigravanje sa boljim od sebe”, rekao je pomoćni trener Srđan Nikić.

Prije svega Iskra će voditi računa da sačuva sopstvenu mrežu i polaže velike nade u realizatorske sposobnosti centrafora Stefana Miloševića, prvog strijelca lige.

“Taktika je jednostavna igraćemo otvoreno i bez straha se nadmudrivati sa rivalom svih 90 minuta. Naravno, moramo da budemo oprezni na svojoj polovini kako nas neka greška ne bi skupo koštala”, kazao je Nikić.

Iskra će nastupiti bez kapitena Miloša Drinčića koji će odmarati zbog žutih kartona.

Send this to a friend