Fudbal

Pogba mora preuzeti više odgovornosti

Reprezentativac Srbije Nemanja Matić iznio je niz komplimenata na račun Paula Pogbe, saigrača u Mančester junajtedu, ali je i naglasio kako bi Francuz morao da preuzme veću odgovornost tokom utakmica.

Pogba je često “meta” kritika britanskih medija, koji smatraju da bi igrač koji vrijedi preko 100 miliona eura treba davati više na terenu. Ni Žoze Murinjo, menadžer “crvenih đavola” s vremena na vrijeme javno iskaže nezadovoljstvo igrama francuskog reprezentativca. No, nedavno protiv gradskog rivala Sitija pokazao je svoju klasu kreiravši preokret od 0:2 za trijumf rezultatom 3:2.

“Zbog kvaliteta i karaktera koje ima morao bi imati više samopouzdanja i preuzimati veću odgovornost. Naravno još uvijek je mlad, može da se popravi i on će to uraditi. Uostalom, protiv Sitija je pokazao da može da igra sve bolje i bolje. Preuzeo je odgovornost, postigao gol i podigao samopouzdanje ostalim igračima. Nakon njegovog prvog gola počeli smo da vjerujemo da možemo nešto učiniti, upravo to mora da radi”, kazao je Matić za britanske medije.

Pogba je ove sezone u Premjier ligi Engleske postigao pet golova i upisao deset asistencija.

“On je sjajan igrač. Mnogo trči, zna da kontroliše loptu, može da postigne gol i može dobro da igra u defanzivi”, zaključio je vezni fudbaler iz Srbije.

Send this to a friend