Fudbal

Politika pritisaka ostavila Crnu Goru bez selektora

foto: FSCG

Politika je juče gurnula najljepšu sporednu stvar na svijetu u drugi plan.

Pritisci iz Beograda uticali su na odluke selektora Ljubiše Tumbakovića, kao i reprezentativaca Filipa Stojkovića i Mirka Ivanića da ne izađu na megdan selekciji Kosova.

U prijetnjama se navodno isticalo da bi tim činom priznali Kosovo kao nezavisnu državu.

Ivanić i Stojković su fudbaleri Crvene zvezde, a pristalice beogradskog kluba izvršile su ogroman pritisak na njih da ne igraju meč trećeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Danima uoči utakmice nije bilo nikakvih naznaka da bi moglo nešto slično desi, pa je utisak da je sve dobro pripremljeni scenario, da se reprezentativci i selektor dovedu pred svršeni čin.

foto: FSCG

Dugo je trajala neizvjesnost hoće li naši reprezentativci rođeni u Srbiji zaigrati protiv Kosova.

Nekoliko sati pred meč stigla je informacija da su Adam Marušić, Marko Simić i Vukan Savićević odlučili da se stave na raspolaganje stručnom štabu, na čijem je čelu prethodne večeri bio Miodrag Džudović.

Fudbalski savez nije se oglašavao dok utakmica nije završena jer nije želio da dodatno remeti već komplikovanu situaciju u redovima “sokolova”, ali je bilo jasno da će sa Tumbakovićem biti raskinuta saradnja.

“Članovi Izvršnog odbora donijeli su jednoglasnu odluku o smjeni dosadašnjeg selektora nacionalne selekcije Ljubiše Tumbakovića zbog odluke da ne vodi ekipu na pomenutoj utakmici, što predstavlja neprijatno iznenađenje i kršenje profesionalnih obaveza definisanih ugovorom”, saopšteno je iz crnogorske kuće fudbala.

Iz FSCG nisu, makar zasad, bili ovoliko rigorozni prema igračima, koji su odbili da budu sinoć na terenu.

“Članovi Izvršnog odbora izrazili su ogromno žaljenje što su pritisci iz pojedinih krugova učinili da u ovom važnom meču za nacionalni tim ne nastupe Filip Stojković i Mirko Ivanić, i što su nesportske stvari u ovom slučaju pobijedile fudbal i sport.”

Teško je i osuditi momke, bez obzira što su odbili da obuku dres države, koja im je dala pasoše i šansu za dokazivanje na velikoj sceni.

foto: FSCG

Pritisak je nesumnjivo bio ogroman, žive u Beogradu sa porodicama i sigurno su ovim potezom željeli da izbjegnu neprijatnosti ili nešto gore, a nikako da uvrijede Crnu Goru.

Djelimično je lakše bilo Adamu Marušiću, Marku Simiću i Vukanu Savićeviću da istrče na teren jer igraju u inostranstvu i vremenom će se i ova neprijatna situacija zaboraviti.

Crna Gora sada ima drugi problem, neočekivano je preko noći ostala bez selektora.

Ljubiša Tumbaković je od februara 2016. godine bio na klupi “sokolova”. Bilo je dobrih rezultata, pobjeda, borbe za plasman na Svjetsko prvenstvo do završnice kvalifikacija.

Utisak je da je iskusni stručnjak bio na dobrom putu da smjenu generacija u našem nacionalnom timu odradi do kraja na najbolji način.

Zasad je izvjesno da će Crnu Goru u Olomucu protiv Češke predvoditi Miodrag Džudović i Dragoje Leković, a na predsjedniku Dejanu Savićeviću i čelnicima Saveza je da tokom ljeta nađu zamjenu za Tumbakovića.

foto: FSCG

Premalo je vremena prošlo da bi se neko novo ime moglo nametnuti za poziciju selektora.

Sada je najvažnije sačuvati mir u timu i ostvariti pozitivan rezultat protiv Češke, kako bi reprezentacija sačuvala šanse da se u nastavku kvalifikacija bori za drugo mjesto, koje vodi na Evropsko prvenstvo.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mijo
Gost
Mijo

Pitanje jasno :
ŠTA BI SE DESILO DA JE SRBIJA BILA U GRIPI SA KOSOVOM, ILI DA U OSMINI FINALA IGRA SA KOSOVO, ILI DA U POLUFINALU IGRA SA KOSOVOM, ILI……
Avetna politika Srbije

Krivo je more
Gost
Krivo je more

Ovako nam je sve i kroz istoriju, tuđe nam je milije od našeg

Mijatovic 8
Gost
Mijatovic 8

Kako ti ga zavuce tvoja zvijezda savicevicu… nije mogla ljepse…

Zdravko Pinjula
Gost
Zdravko Pinjula

Neozbiljan savez, neozbiljna liga, neozbiljna reprezentacija.
Zna se ko je odgovoran za sve ovo, onaj koji vodi nas fudbal na dno.Mjenjajte Savicevica dok ste na vrijeme!!!

Joj
Gost
Joj

Marušić kralj !

marius
Gost
marius

Ako ostavimo emocije po strani, pa realno razmislimo, onda se namece zakljucak da nam Srbijanci nisu odmogli ovakvim potezom, nego su ucinjeli ono sto vecina nas koji volimo svoju reprezentaciju odavno vec zeli, a to je da se treba zahvalit i treneru i ovim fudbalerima sto su skinuli dres uoci ove utakmice. No bojim se da se nece mnogo toga… Više »

Betoven
Gost
Betoven

Crnogorskom vojskom je u 1.svjetskom ratu je komandovao Srbin. Zna se kako smo prošli. Savićević je neobrazovan i ne zna istoriju.

Betoven
Gost
Betoven

Prava namjera ovog poteza je bila poptpuna subverzija Crne Gore. Cilj je bio da se i drugi solidarišu i reprezentacija paralizira da uopšte odigra ovu utakmicu. Zato je sve uradjeno pred samu utakmicu kako ne bi bilo vremena da si bilo šta promijeni. To je omogućila pogrešna politika predsjednika saveza, koji nema dovoljno ni ljudske ni političke inteligencije da obavlja… Više »

Prevrtljivi
Gost
Prevrtljivi

Da ima ikakve odgovornisti i ozbiljnosti kod nas takvi ne bi nikada vise mogli da budu clanovi reprezentacije CG a bogme i veliki dio clanova i vodjstva fudbalskog saveza. No znajuci nas mentalitet dvolicnosti nece nam biti nikakav problem ni u buducnosti.

Velimir136@gmai
Gost
Velimir136@gmai

Jeli ovaj Dejo na aparatima,zašto se ne oglasi i javno da svoje mišljenje i stav o svemu!
Mislim da je debelo sazrio da bude smijenjen i da na čelo reprezentacije dođe neko ko se neće uvlačiti Beogradu ili u najmanju ruku mudro ćutati!
Peđa,đe si,javi se!

Betoven
Gost
Betoven

Zašto se ne oglašava predsjednik saveza. Njegova koncepcija doživjela slom, a on se sakrio u mišju rupu.

Nikad vise 1918
Gost
Nikad vise 1918

Sto ti ga donese savicevicu tvoja taktika da ulazi u reprezentaciju ko ti plati 20 hilj to ti pricaju ovi tvoji ( isti sto si if navranio tu ) evo po beogradu .. tako ti i treba..

Nikad vise 1918
Gost
Nikad vise 1918

Kamo sreca i da je otperja i prije kvalifikacija .. taj veliki strucnjak..

Filipa
Gost
Filipa

Rijesi smo se Tumbakovica a sto cemo sa Savicecevicem!
Dosta je prodavao maglu vrijeme je za smjenu!

Medovina
Gost
Medovina

Ovaj čin, selektora i fudbalera iz Srbije, odjeknuće kao bomba, ne samo u sportskoj, već i ukupnoj javnosti.Podsjetiće građane svijeta još jednom, da dvadeset prvi vijek, uveliko kasni sa dolaskom u Srbiju.

Smanji rakiju
Gost
Smanji rakiju

Jeste, baš je to bila udarna vest u svim svetskim medijima (CNN, AP, DW…) o dve fudbalski tako bitne reprezentacije kao što su CG i Kosovo.

Betoven
Gost
Betoven

Svejedno kasni…

Danko
Gost
Danko

?????? Kad ste takva sila sto ne biste malo na fer igrali??? U SVAKOM sportu vam trebaju sudije da dobijete, to je cudo jedno !!!

somi
Gost
somi

Ako se budemo ista pitali nece igrati vise

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

treba nam mladji selektor koji poznaje brz evropski fudbal da gura nase igrace…rezultati ce doci….pogledah sinoc posle sjednice clanove glavnog odbora fscg ….sve penzioneri daleko od modernog fudbala…treba nam rad posteni mladi ljudi jer je fudbal vazna izvozna grana kao i promocija za mladu i malu drzavu koja je oduvijek pravila dobre igrace…

Hm, hm...
Gost
Hm, hm...

Vojskovođa koji je ostavio vojsku dva sata pred “bitku” sam je o sebi rekao sve. A onaj ga komentator sinoć brani iz petnija žila.

Y555
Gost
Y555

Neće Srbin tuđom vojskom na kosovo!

Nikad vise 1918
Gost
Nikad vise 1918

Nece nicijom jer svoje nema.. a sto se tice crnogorske vojske ovog puta ce braniti kosovo od srba.. prvi se javljam kao dobrovoljac..

Y555
Gost
Y555

Očekivano i to me ni malo ne brine.Video sam da ni po visini ne znaju da se postroje.

Mrkelja
Gost
Mrkelja

Postavlja se sad jedno bitnije pitanje od same utakmice sa Kosovom.Da li su ova gospoda koja nije igrala protiv Kosova igrali i protiv Srbije ovako izdajnički kao sinoc i da li je penal Stojkovica slučajan ili namjeran.Savez da se okrene igračima iz Crne Gore koji ce srcem igrati za svoju domovinu

Y555
Gost
Y555

Jel vam kapiten iz crne gore?

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Y555 bolji je nego tvoji iz Srbije,,samo su se ušihtali u reprezeaciju,niko za njih nije znao.IZDAJNICI!tako će i tvoju Srbiju izdati.

Y555
Gost
Y555

Ej druže! Jedanaest vas nema! Bruka!

Nikad vise 1918
Gost
Nikad vise 1918

Taj je velicina i ljudska i igracka za ove tvoje!! I dokazao se x puta kao i sinoc..

Velimir136@gmai
Gost
Velimir136@gmai

Tako je!

Emilijano
Gost
Emilijano

Genije je bio genije kao igrac ali kao vodja Saveza to nije, tu nije ni druga liga. Nema mladih a onda ni budućnosti, osim da se krpi mo sa ovim koje drugi neće. Ta politika je propala i treba mijenjati menadžera. Dok ima vrimena, ako nije isteklo.

Kapetan Ricudis
Gost
Kapetan Ricudis

Imam nekoliko kandidata za selektora : Djeljosaj, Skrelja ili A.Muhovic. Kapitensku traku naravno trajno ostaviti Beciraju.

Hm, hm...
Gost
Hm, hm...

Zato je takva (bolesna) svijest i platila sinoć onih 5:0 u Ljvovu, a danas u Parizu. Neko to od gore vidi sve, što reče Balašević, a vi samo nastavite da mrzite sve I svakoga. Isti taj Bećiraj, ladno je odbio Kosovo, a bolesnici poput tebe, koji mrze vlastitu državu, uvijek će biti nule.

Skorpion
Gost
Skorpion

Vazda je bilo ko drugome jamu kopa sam upada u nju sve im se vraca po zaslugama kako u zivotu tako i u sportu sinoc Ukraina,Pariz lagano sve vidi ovaj visnji !!!

Kapetan Ricudis
Gost
Kapetan Ricudis

Covjece pa ovo su pravi kandidati o cemu ti pricas,sve pravi borci za nezavisnost protiv ovih okupatora iz srbije! Mislim da su bas po mjeri ove CG reprezentacije i pravi promoteri iste.

Kapetan Ricudis
Gost
Kapetan Ricudis

I da ne zaboravim,vas kapiten Fatos kad je dosao u repku Kosovo* je nije ni imalo,ne budali. Sinoc se nije nesto pretrgao usput budireceno…

Y555
Gost
Y555

Domaći!

perovic
Gost
perovic

koliko ce crnoj gori bii krivi srbi i srbija za sve sta im se desava? nezavisni preko 10 godina i dalje za neuspehe se okrecu srbij. zasto za CG igra toliki broj igraca koji nisu ni rodjeni u CG? opet srbija kriva za to? otcepila se cg pre vise od decenije dosta vise traziti krivca po tudjim drzava okrenite se… Više »

Danko
Gost
Danko

?????????????????? Jesi ti pio kafu jutros? No ko je kriv ??????? Jel Kosovo krivo za ovo?

ona
Gost
ona

pogrijesio si Peroviću..
srbija je ta, kojoj je uvijek neko drugi kriv!

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Perović… za razliku od vas, mi smo angažovali vaše igrače za koje niko nije ni čuo, eto vam ih slobodno možda nakon petarde i zaigraju za vas. Eto vam i one naše koje ste oteli a koji su već bili igrači (vaterpolo, košarka..) eto vam ih sve….. izdajnici za sva vremena.

Klicevski Zbor
Gost
Klicevski Zbor

Niko ne prica o mecu, nego o stvarima prije meca.

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Otcepljni kad bi Vaterpolo repezentacija Srbije bila ono što je u zadnjh 10 god.da nije CRNOGPRACA.50%niko ne kometariše.

Voli DA BOLI
Gost
Voli DA BOLI

To su Srbi iz crne gore.Pomešao si vodu i ulje.

delboj
Gost
delboj

Onda mogu da budu samo srbijanci, a ne srbi. 😉

Y555
Gost
Y555

Srbi ili Srbijanci za vas ne igraju,ostadoste Indijanci.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Neka je !!

realno
Gost
realno

Ovo su namjerno uradili trebaju im ovakvi igraci i trener posle onih 5 komada od Ukrajine hahahhahah

SEKULA DRLJEVIC
Gost
SEKULA DRLJEVIC

OVAKO JE BOLJE KOME NIJE BILO JASNO SAD MU JE JASNIJE,VIDIM DA PUNO IMA ONIH KOJIMA SPC JOS ISPIRE MOZAK I UCI IH PROTIV DRZAVE CRNE GORE CPC
DA NIJE HRVATSKA STALA ZA VRAT SVE BI OSVOJILI CETNICI NI C OD CRNE GORE NE BI BILO

Црни Железник
Gost
Црни Железник

Јок требало је да играју против Србије? Ђе вам је бре чојство!??? А нису вам половњаци Симић из Обреновца, Марушић из Београда и Вукан из Београда?
Што не узмете Тачија за ментора шта ће вам срби?

realno
Gost
realno

Vazda su znali ovako da izdaju svoje principe nista ne ocekivano ali sramotno , sto se tice Tumbakovića davno ga je trebalo smijeniti zbog rezultata i znao je da ce ga smijeniti pa je ovo iskoristio kao izgovor , bas me interesuje kako će se ponasati fudbaleri iz Srbije koji igraju u evropskim klubovim kad budu igrali neke meceve sa… Više »

Betoven
Gost
Betoven

Jeste politika, ali politika Dejana Savićevića koji još nije shvatio da je Crna Gora. Ne razumijem ni Crnogorce što imaju stalnu potrebu ili osjećaj krivnje, pa stalno potenciraju da im je Srbija na drugom mjestu odmah poslije Crne Gore. Kakve veze ima ko je na drugom mjestu. Čemu to? I oni se vode samo svojom politikom i interesima.

Ssśal😀e
Gost
Ssśal😀e

Ovo Ukrajina(BOG IM POMOGO)preko srbijanaca vascijele vasione pokazuje putinu sta ga ceka ako ne bide miran cu 5 komada .zivjela autokefalna Ukrajinska crkva pa sledeci put i 7kom ne bi bilo premnogo..ajmo srbijanci. Pet puta
DOGODINE u.nis!.

m🍹n☀e
Gost
m🍹n☀e

Ljeto je konacno pocelo u citavoj CG👍, koga briga za mrzitelje, neka se truju.

Dzikic
Gost
Dzikic

Kad imas ili nemas licno dostojanstvo, kod nas je vrlo u deficitu !

Cika miki
Gost
Cika miki

Savicevicu imas izbor hrvatski selektori makedonski grcki albanski madjarski svajcarski italijanski itd a ove izdajnike nas koji volimo fudbal necemo da vidimo ja sam crnogorac volim srbiju mogu da se zakunem ali sto je mnogo je mnogo nece dacic preko nase grbace da vodi politiku mrznje zato su i izgubili bitku

Mne
Gost
Mne

Mija Radulovica za selektora i SAMO DOMACE IGRACE, pa neka bude kako bude. Ako treba da nam uzimaju igraci sa strane koji su podlozni pritiscima mjesto nasoj djeci, onda i ne treba da se kvalifikujemo ni na jedno takmicenje. Neka nam ovo bude nauk, pa sad Radulovica ili Peca Rakojevica i samo domace igrace! Ivanic nista nije bolji od Krstovica,… Više »

Oki-doki
Gost
Oki-doki

Tekst u maniru CDM-a, za mene i za 50% Crne Gore su Srbi i Srbija na mjestu odmah iza Crne Gore…a kad se konacno uspostavi prava vecinska vlast u Crnoj Gori(crnogorci i srbi) onda ce konacno Crna Gora da se okrene svojim korijenima, Njegosu, guslama i ako Bog da prosperitetu svojih građana bez ucijena manjina.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ti guslaj oki doki, a mi ćemo u Evropu.

MUSAVI
Gost
MUSAVI

Hoćete, sa Tiranom kao glavnim gradom.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Vi cete u evropu preko Tirane i Zagreb, a mi cemo da sacuvamo integritet.

Joko
Gost
Joko

Ukrajino zemljo junačka!!!

Kuči
Gost
Kuči

Ne znam što se ovoliko piše o ovome?!? Srernji im velimi put, ne vrtali se.

BOSS
Gost
BOSS

Igrace srbi vrlo brzo u sred Beograda sa Kosovarima

Ukrajina
Gost
Ukrajina

Neka što će igrati nego će popiti 5 komada

Prč
Gost
Prč

Nema opravdanja za igrace,odstranite ih iz reprezentacije.to znaci da delije odlucuju koju ce utakmicu da igraju ili neki politicari iz srbije.zavrsimo pricu sa tim i gotovo.

Prc CG
Gost
Prc CG

Prc CG hahahahahah

Prc CG
Gost
Prc CG

Prc CG hahahahahahahah

Pic
Gost
Pic

Trenera, igrace, strucni stab ama cijela reprezentacija treba bit samo crnogorci tj iz crne gore. Oni koji imaju druge drzave u srcu mjesta u reprezentaciju.

Bel
Gost
Bel

Zabranite im ulaz u CG

Prc CG
Gost
Prc CG

Ti ne možeš nikome zabraniti ulaz u svoju kuću i ajde ne mlati…

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Kakva politika pritisaka?!? Pa mi treba da smo srećni što nam srbin nije selektor. Nikad sreće u CG dok su srbi na nekom piložaju.

gusar
Gost
gusar

Sramota za trenera i te igrace a jos veca za Srbiju. Kada ce pustiti da CG ide svojim tokom? Po njihovom ni Beciraj nije trebao da igra, zato sto igra protiv svojih. Zamisli da je tumbakovic bio trener negdje u Engleskojili ti nedje drugo. Oni su profesionalci, svaki od njih zna da kada izadje na teren moze da slomi nogu… Više »

Kapetan Ricudis
Gost
Kapetan Ricudis

Ne mjesaj babe i zabe,momci su igrali kad se igralo protiv Srbije,ovo je nesto drugo!

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Taj selektor pojma nije ima…Doveo nas na Dno..Danas nema ko bi stavio 1 cent…na pobjedu cg…To je problem.
savicevic nezna fscg ne zna..sto cekaju ostavke na taulin..Svoj kruv neka zarade na drugi nacin

Radosav72
Gost
Radosav72

” nijesu rigorozni prema igracima koji nijesu izasli na teren” ??? Nikad mi vise ne bi zaigrali, a logicno i bilo da ih nijedan normalni klub ne angazuje poslije ovakvog postupka

Strasevina
Gost
Strasevina

Neka su otisli, razlog nije bitan. Na silu su igrali, selektor se trudio ali je i on muku mucio da motivise sebe. Eto, mogao je na ljepsi nacin napustiti, a ne ovako da izigrava mucenika.

🇺🇦5 ⚽️ 0🇷🇸
Gost
🇺🇦5 ⚽️ 0🇷🇸

Stojkovicu i Ivanicu van iz reprezentacije!!!

Vojo
Gost
Vojo

Je li stojkovic bolji igrac od pesukica iz buducnosti ili ivanic od bakica ne ni na jednoj poljani zato oni nebi meni igrali a tek poslije ovoga neka su zdravo ne bi mi ga cukali vise

Miško CG
Gost
Miško CG

Ovo nije bilo iznenađenje ovo je bilo za očekivati. Ovakve i slične stvari su se događale i događaju se već tridesetak godina.

brko mali
Gost
brko mali

Naseg covjeka postavit za selektora I nasi igraci da igraju, pa neka prolaze ka san marino, bar su nasi a ne placeni izdajnici

Send this to a friend