Fudbal

Poruka iz BiH za sokole: Bolji smo, ostaćemo prvi

Fudbaleri Bosne i Hercegovine vjeruju da bi u petak mogli da završe priču oko prvog mjesta u B3 grupi Lige nacija.

Ukoliko ,,zmajevi“ slave u Zenici (20.45 h) odmaći će Crnoj Gori četiri boda. U slučaju remija, naša selekcija bi u poneđeljak protiv Finske u Podgorici morala da ostvari bolji rezultat nego BiH u Rumuniji.

– Igrali smo već protiv Crne Gore u Podgorici. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu i zaslužili da pobijedimo, ali smo nesrećno primili gol. Mislim da smo kvalitetnija ekipa i vjerujem u pobjedu – rekao je Amir Hadžiahmetović, vezista turskog Konjaspora.

– Odradili smo dobar posao u prethodne četiri utakmice. Skupili smo dosta bodova i došli u dobru poziciju da sad protiv Crne Gore osiguramo prvo mjesto. Vjerujem u ekipu i nadam se da ćemo pobijediti – dodao je Hadžiahmetović.

Slično razmišlja i defanzivac švedskog Malmea Denis Hadžikadunić.

– Sigurno nas očekuje težak meč. Siguran sam da će i publika imati što da vidi. Naravno, nakon dobrih rezultata u junu s dosta samopouzdanja ulazimo u naredni susret. Znamo koliko možemo i svi smo uvjereni da možemo zadržati prvu poziciju u grupi. Dobra stvar za nas je što ovaj važan meč igramo pred našim navijačima koji će nam sigurno biti vjetar u leđa i velika pomoć u ostvarenju cilja.

Prvoplasirana ekipa u grupi izboriće plasman u A diviziju Lige nacija i osigurati baraž za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rade007
Gost
Rade007

Ma ugaziće nas, nema šta. Na kraju ću opet da proklinjem sebe što gledam utakmice reprezentacije.

tuga tuzna
Gost
tuga tuzna

Nazalost je tako!! neka vam je sa srecom a mi nikad nista vise necemo napraviti sa B timom Srbije!!

Send this to a friend