Fudbal

Potpisan ugovor o realizaciji projekta rekonstrukcije stadiona u Nikšiću

Direktor Uprave javnih radova, Rešad Nuhodžić u ime Vlade Crne Gore, predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović i predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejan Savićević potpisali su danas ugovor o realizaciji projekta rekonstrukcije zapadne tribine fudbalskog stadiona u Nikšiću.

Direktor Nuhodžić je iskazao je zadovoljstvo početkom jednog ovako velikog projekta, kao što je rekonstrukcija tribine stadiona u Nikšiću.

“Na osnovu urađenog Glavnog projekta već sada sa sigurnošću mogu reći da će Nikšić dobiti jedan zaista reprezentativan sportski objekat, sa oko 3.200 sjedišta na tribini i brojnim pratećim sadržajima. Vlada Crne Gore će u ovaj projekat u naredne tri godine uložiti 3,3 miliona eura”,  istakao je on.

Nuhodžić je kazao da sportski projekti u kapitalnom budžetu Vlade zauzimaju značajno mjesto, ističući izgradnju fudbalskog stadiona na Cetinju u vrijednosti od oko devet miliona eura.

Predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović kazao je da je stadion Sutjeske uvijek bio jedan od najboljih u zemlji, pa i u vrijeme prvoligaških utakmica u bivšoj Jugoslaviji.

“Očekujemo da će radovi na novoj tribini početi krajem ljeta, odmah po završetku tenderske procedure. Takođe, nadam se da će se uskoro steći uslovi i za nastavak radova na istočnoj tribini2, naglasio je Grbović.

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević rekao je da Nikšić i Sutjeska zaslužuju kvalitetne uslove za rad, koji će biti omogućeni rekonstrukcijom tribine.

Novi objekat imaće prizemlje i tri sprata, a ukupna bruto površina, računajući i tribinu za gledaoce, iznosiće oko 6.200 metara kvadratnih. Ukupna vrijednost investicije iznosi 4,7 miliona eura. Od toga, Vlada Crne Gore će budžetom za 2020, 2021. i 2022. godinu opredijeliti sredstva u iznosu od 3,3 miliona eura.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Niksicanin
Gost
Niksicanin

Postajem,svaka čast.Da li je prvo trebalo uraditi rekonstrukciju Sportskog Centra,Ipak tamo bitise mnogo vise sportskih klubova nego na stadionu.

djuradj
Gost
djuradj

…bolje da su ulozili u Krupac, sportsko turisticki centar napraviti…popraviti plazu, prosiriti…

peki
Gost
peki

kako da ne, a sta ce Ranko da zaradi

tttt
Gost
tttt

Tribina od 3000 mjesta ce se praviti tri godine?

Send this to a friend