Fudbal

Potvrditi dobar ritam

foto: Iva Mandić

Samo četiri dana nakon gradskog derbija protiv Budućnosti, Mladost očekuje novi lokalni okršaj – Podgoričani žele protiv Kom Eurozoxa nastavak pozitivne serije.

“Romantičari” su na proljećnoj premijeri savladali Dečić, a zatim remizirali protiv šampiona, pa dobar ritam i pozitivan bodovni niz žele da krunišu protiv Zlatičana. Uloga favorita jasno je, pripada domaćinu, mada su “crveni” u prvom dijelu sezone protiv istog rivala od mogućih šest osvojili samo bod.

“Nema lakih utakmica, svaki meč je veoma bitan. Mislim da smo pokazali protiv Budućnosti da smo u dobroj form i nadam se da ćemo to dokazati i protiv Koma”, kazao je Ivan Novović, univerzalac Mladosti.

Kada su u pitanju ambicije, prvotimca “romantičara” nijesmo morali ni da pitamo što očekuje u meču protiv gradskog rivala.

“Uvijek imamo iste ambicije, a to je pobjeda”, kazao je Novović.

Zlatičani su u prvom dijelu ostavili dobar utisak, igrali sjajno, posebno na svom terenu, a u drugom dijelu su poraženi u oba meča.

“Činjenica je da je Kom krenuo loše rezultatski, ali znamo da Kom ima odličan tim. Neće biti lako, a posebno će taj njihov loš start vjerovatno uticati dodatno na Zlatičane da daju sve od sebe da poprave utisak. Međutim, razmišljamo samo o sebi i nadamo se pobjedi”, podvukao je Novović.
Ali, najveći problem za “romantičare” predstavljaće neigranje Marka Ćetkovića, koji ima parne kartone.

Izbjeći poraz

Kom Eurozox u prvom dijelu sezone dva puta je iznenadio Mladost na Starom aerodromu bilo je 2:2, na Zlatici je čak i slavio (2:1). Sada Kom želi da dokaže da je neugodan rival za Mladost, ali i da prekine negativan niz (tri vezana poraza, dva u drugom dijelu).

“Jasno je da je Mladost favorit. Znamo da se radi o dobroj ekipi, sa dosta kvalitetnih igrača, ali nastojaćemo da ostavimo što bolji utisak. Doživjeli smo dva vezana poraza, ali ne možemo o tome razmišljati, već o onome što slijedi. Nadam se da već protiv Mladosti možemo do povoljnog rezultata, što bi nam mnogo značilo”, kazao je bek Zlatičana Aleksandar Milić.

Send this to a friend