Fudbal Hadžibegić vjeruje u mladi tim Crne Gore

Pozitivan rezultat je bitan zbog sljedećih takmičarskih ciklusa

Selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić ističe da je našem timu potreban pozitivan rezultat u Prištini zbog onoga što nacionalni tim čeka u budućnosti.

“Sokoli” će sjutra u Prištini odigrati pretposljednji meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Sjutra je drugačiji test, druga situacija i nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat. Biće to test sa protivnikom koji još uvijek ima šanse da se kvalifikuje na završni turnir Evropskog prvenstva. Volio bih da naša ekipa iz ove utakmice izađe sa jednim pozitivnim iskustvom sa aspekta atmosfere ali i takmičarskog rezultata koji nam je potreban pred naredne cikluse. Dati ili ne dati gol nije pritisak koji nas opterećuje u ovom momentu. Pokušavamo da ovu mladu ekipu stabilizujemo, da napravimo tim koji će biti sposoban da odigra grupu kvalifikacija sa krajnjim rezultatom. Kod mene nikada nema euforije, ali isto tako nema ni pesimizma pa zbog toga ne želimo da pravimo pritisak jesmo li postigli gol ili ne. Ekipa je svjesna situacije da nismo postigli gol na posljednje tri kvalifikacione utakmice i moja uloga je da preuzmem odgovornost i pomognem ovoj mladoj ekipi.

Najveća snaga narednog protivnika, prema mišljenju selektora, jeste kolektiv.

– Mislim da su kolektiv i taj nacionalni naboj najveća snaga Kosova. Igraju u euforiji koja za svakog protivnika može biti opasna. Pojedinačno je vrlo teško naći igrača koji je pravi lider i zbog toga je kolektiv to što nosi ekipu. Ali vjerujte da ćemo moji igrači i ja biti ponosni u igri za naš dres baš kao što su i vaši, kaže Hadžibegić.

Iskusni stručnjak ističe da će naš tim, uprkos izostancima, biti kompetitivan u sjutrašnjem susretu.

– Savić se već vratio u klub nakon konsultacija medicinskih timova. Nažalost, zbog povrede zadnje lože izgubili smo i Vukana Savićevića za sjutrašnju utakmicu. Sastav još uvijek nisam saopštio ekipi, imam dvije dileme koje moram zajedno sa stručnim štabom da riješim nakon treninga. U svakom slučaju biće to kompetitivna ekipa koja može napasti ekipu Kosova.

Najefikasniji igrač našeg tima u tekućem ciklusu ističe da „sokoli“ u Prištini žele da ostvare dobar rezultat.

– Reprezentacija smo koja će uvijek ići na pobjedu, protiv bilo koga da igramo. Pripremili smo se na najbolji mogući način i sigurno je da nismo došli ovdje da se branimo. Kosovo je sjajna ekipa sa izvanrednim pojedincima koji igraju širom Evrope… Sigurno je da imamo respekt prema njima ali smo došli ovdje da odgiramo dobro i ići ćemo na pojbedu. Po

Mugoša priželjkuje nastavak dobre forme iz šampionata i na sjutrašnjoj utakmici…

– Naravno, u posljednje vrijeme sam u dobroj formi i spreman sam za sjutrašnji meč. Dajem golove, upisujem i asistencije, kako u klubu tako i u reprezentaciji i nadam se da će tako biti i sjutra veče.

Duel Kosova i Crne Gore igra se sjutra od 20.45.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
sunshine
Gost
sunshine

selektore ne vodis pionire pa da pravis selekciju za kasnije.30 000 čupnes mjesecno pa naravno da bi na duže staze.mi bi sad da se nesto napravi

mne-more
Gost
mne-more

kolko puta je Savicevic,namjesto utakmicu CG.Sramotu je nanijo cg,odlazi više i ne okreci se?

oooo
Gost
oooo

Mrka kapa i sad i u buduce od naseg fudbala/.

Kralj Nikola I
Gost
Kralj Nikola I

Ja mislim da ne postoji ninjedna reprezentacija na svijetu koja je vise utakmica namjestila od ove nase.. zato vise nece niko da igra za reprezentaciju.. posle baraza i ceske je sve krenulo nizbrdo.. a znamo i zasto..

Kralj Nikola I
Gost
Kralj Nikola I

Ja stavih 500e na 1. Ne zato sto nevolim CG navijav svim srcem i zivot bih dao za CG ali sto da se puni savicevic i jos njih 10 okolo.. da i mi cupnemo nesto od ove utakmice..

Motika
Gost
Motika

Okle ti tolike pare za bačanje ,patrioto ?

Kralj Nikola I
Gost
Kralj Nikola I

Glasas DPS volis CG i one ce doc same, dusmanine.. ili se drzi te motike ko zna mozda iskopas nekad nesto..

CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

Vidim koliko volis- instant patrioto!!! Sto stavljas pare protiv CG,? Igraj onda neku drugu, a ne ptotiv svoje. Ovakvijeh morona samo u nas ima.

CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

500e? Ma stavio si ti nesto drugo nekom drugom – lazni Patrioto i Provokatoru.

mne-more
Gost
mne-more

Ponizili smo cio Śport Crnogorski.ni u snu nijesam sanja da nogomet igra bolje Andora no cg..Sramota me ,Svi se vesele u.Evropi,mi patumo.ĐURĐEVAC I SAVICEVIC ADIO?

Rade007
Gost
Rade007

Ja sam Crnogorac,ali navijam za Kosovo!!!

M CG
Gost
M CG

Kad maknete grobara CG fudbala bice dobrih rezultata,bice atmosfera bolje,nece biti nista izvjestaceno kao sad.Ukopnik,grobar,rak rana kako god CG fudbala je nas Genije koji je ukaljao taj nadimak itekako.I dosadni ste vise sa ovim laznim,folirantskim naslovima.

Prč
Gost
Prč

A zasto je rak rana? Niko da kaze konkretno sto je savicevic to lose uradio a da je u njegovoj ingerenciji.mijesate babe i zabe i zato vam je dejo kriv za sve sto je lose u nasem fudbalu a kao imamo ne vidjen kvalitet pa on sve unisti.dajte ljudi nema tog predsjednika saveza koji bi sve to ispravio.odgovornost je najvise… Više »

Pjer
Gost
Pjer

Istina ziva

bijelji
Gost
bijelji

napravismo od reprezentacije lihtenstajn

Send this to a friend