Fudbal

Poznati mogući rivali “hrabrih sokolova” u Ligi nacija: Srbija, Slovenija, Škotska…

foto: Anadolija

Crnogorska fudbalska reprezentacija saznala je moguće rivale u novoformiranom evropskom takmičenju – Ligi nacija, koje počinje u septembru naredne godine.

Od ranije je poznato da će “hrabri sokolovi” nastupiti u Ligi C, a sada je potvrđeno da će naša reprezentacija na žrijebu, 24. januara u Lozani, u grupi moći da igra sa Mađarskom, Rumunijom, Škotskom, Slovenijom, Grčkom, Srbijom, Albanijom, Norveškom, Kiprom, Estonijom i Litvanijom.

U Ligi C su i Izrael, Bugarska i Finska, ali su te selekcije u istom kosturu, kao i Crna Gora, što znači da neće moći da se nađu u istoj grupi.

Takmičenje počinje 6. septembra naredne godine, a završava se već u novembru.

U Ligi A su Njemačka, Belgija, Portugal, Španija, Engleska, Francuska, Švajcarska, Italija, Poljska, Island, Hrvatska i Holandija.

U Ligi B su Austrija, Vels, Rusija, Slovačka, Švedska, Ukrajina, Republika Irska, BiH, Sjeverna Irska, Danska, Češka i Turska.

U Ligi D su Azerbejdžan, Bjelorusija, Makedonija, Gruzija, Jermenija, Letonija, Farska ostrva, Luksemburg, Kazahstan, Moldavija, Lihtenštajn, Malta, Andora, Kosovo i Gibraltar.

Pobjednici sve četiri lige u okviru Lige nacija plasiraće se na prvenstvo Starog kontinenta 2020. godine.

Send this to a friend