Fudbal

Poznato ime sudi utakmicu Crna Gora – Poljska

Predstojeću kvalifikacionu utakmicu za Svjetsko prvenstvo 2018. godine između Crne Gore i Poljske sudiće mađarski arbitar Viktor Kasai, jedan od najboljih sudija na planeti.

Njemu će, u nedjelju uveče u Podgorici, asistirati zemljaci Vencel Tot i Điorđi Ring, dok će dužnosti četvrtog sudije obavljati Tamaš Bognar.

Kasai je rođen 10. septembra 1975. godine u Tatabanji. U svijet suđenja uveo ga je otac, koji je i sam bio sudija u nižim ligama Mađarske. Sa samo 24 godine počeo je da sudi prvoligaške mečeve, a četiri godine kasnije (2003) zadužio je i FIFA bedž.

Kasai se nalazi na UEFA elitnoj listi sudija, sa bogatim internacionalnim iskustvom sticanim na utakmicama Lige šampiona i Evropa lige, dva Evropska (2012,2016) i jednom Svjetskom prvenstvu (2016).

Krajem prošle godine upisao se u istoriju svjetskog fudbala kada je na utakmici FIFA Svjetskog prvenstva za klubove u 30. minutu duela Kašima Antlersa i Atletiko Nasionala dosudio penal za japanski tim na osnovu video snimka, što je prva odluka donijeta na osnovu novog tehnološkog pomagala.

 

Send this to a friend