Fudbal

Pred djevojkama najljepši dio fudbala

Već neko vrijeme ŽFK Breznica dokazuje kako treba da funkcioniše ozbiljni sportski kolektiv. Od rezultatskih, do organizacionih parametara, klub iz Pljevalja je neprikosnoven u Crnoj Gori uložen trud se isplatio, šampion naše države je dobio domaćinstvo za mečeve kvalifikacione grupe Lige šampiona koji počinju danas.

“Ostvarili smo cilj, dobili smo domaćinstvo, organizacioni odbor je vrhunski odradio pripremu za turnir i sada je pred nama najljepši dio”, rekao je trener Zoran Vuković. Djevojke se nalaze u grupi 9 sa šampionom Srbije Spartakom iz Subotice, prvakom Norveške, ekipom Avaldsnes i ženskim timom Kirjat Gat, koji je bio prvi u Izraelu. Breznica će kvalifikacioni put otvoriti danas protiv Norvežanki u 17.30 sati na stadionu pod Goricom.

“Daćemo sve od sebe, pokušaćemo da napravimo podvig, a to je da zabilježimo jednu pobjedu. Ono što je bitno jeste da klub napreduje iz dana u dan i ljudi nas podržavaju”, dodao je Vuković. Pobjednik grupe će uspjeti da izbori Ligu šampiona, a igračice kluba iz Pljevalja će pokušati da svakome pruže dostojan otpor, bez obzira što će u sva tri meča imati paklene zadatke.

“Pokušaćemo da budemo prave u svakoj utakmici i tako vratimo samopouzdanje u poljuljani ženski fudbal Crne Gore. Želimo da budemo dobri domaćini, a da na mapi Evrope još dugo bude Breznica”, rekla j e kapitenka ekipe Biljana Vraneš.

Send this to a friend