Fudbal

Predao se navijač koji je pogodio bakljom ruskog golmana

luka.jpg

Iz policije je CdM-u saopšteno da se Lazarević krio od sinoć, te da je danas u 17.45 sati došao u Centar bezbjednosti Podgorica sa braniocem i predao se.

Inače, Luka Lazarević je sin bivšeg vođe navijača Budućnosti, poznatog kao Lazo Mačak.

Protiv Lazarevića biće podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi.

Takođe, uhapšene su još dvije osobe zbog narušavanja javnog reda i mira. 

“Uhapšen je Filip Babović (24) iz Podgorice, zbog dva prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru – drsko ponašanje i omalovažanje policijskih slubenika, počinjenih na Trgu Republike u Podgorici prije utakmice. Njegov sugrađanin S.V. (32) je uhapšen zbog omalovažanje policijskih službenika nakon utakmice u Bulevaru Ivana Crnojevića u Podgorici“, navodi se u saopštenju.

Babović ima policijski dosije a 3. maja 2013. godine držao je pod opsadom Podgoricu. On je tada u centru grada pucao, prijetio policajcima, zapalio službeno vozilo, i autoservis.

Policija je identifikovala i tri osobe sa južne tribine koje su počinile isti prekršaj, a tužilac će odrediti da li će i one završiti u zatvoru.

Takođe, Centar bezbjednosti Nikšić radi na identifikaciji lica sa teritorije tog grada koja su učestvovala u izazivanju nereda na južnoj tribini tokom odigravanje utakmice.

U policiji ističu da nastavljaju aktivnosti na identifikovanju ostalih osoba koje su izazivale incidente ili učestovale u njima.

“Napominjemo da su policijski službenici prije, za vrijeme i nakon utakmice, dobro organizovanim aktivnostima, omogućili bezbjedan dolazak i odlazak navijača, te da su u više navrata spriječili narušavanja javnog reda i mira i incidente, među kojima pokušaj paljenja jedne zastave u centru grada“, naglašeno je u saopštenju.

Za potrebe obezbjeđenja navedene fudbalske utakmice bilo je angažovano 570 službenika Uprave policije. 

U cilju bezbjednog odvijanja ovog sportskog događaja, predstavnici Uprave policije su sa organizatorom događaja – Fudbalskim savezom Crne Gore održali nekoliko pripremnih sastanaka prije odigravanja utakmice. 

“Predstavnici Uprave policije su na tim sastancima naglasili važnost pojačanih mjera koje treba da shodno zakonu budu preduzete od strane organizatora, kako bi se spriječio unos pirotehničkih i drugih nedozvoljenih sredstava i predmeta na tribine. Ovo iz razloga što je, shodno Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima, obaveza organizatora javnog okupljanja da angažuje redarsku službu – agenciju za fizičko obezbjeđenje koja je dužna da, prilikom ulaska na tribine, kontroliše gledaoce i spriječi unos pirotehničkih sredstava i drugih nedozvoljenih predmeta i materija u prostor određen za gledaoce“, zaključeno je u saopštenju.

Podsjećamo, meč pod Goricom počeo je skandalom. Već u prvom minutu meča sa sjeverne trebine je na teren uletjela baklja koja je pogodila golmana Rusije Akinfejeva. Sudija je odmah prekinuo utakmicu, a ruski golman je na nosilima napustio teren. Prekid je trajao 35 minuta.

Međutim, u 67. minutu pri rezultatu 0:0 došlo je do novog incidenta, ovoga puta kod zapadne tribine čime je i završen susret pod Goricom.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend