Fudbal

Predao se navijač koji je pogodio bakljom ruskog golmana

Iz policije je CdM-u saopšteno da se Lazarević krio od sinoć, te da je danas u 17.45 sati došao u Centar bezbjednosti Podgorica sa braniocem i predao se.

Inače, Luka Lazarević je sin bivšeg vođe navijača Budućnosti, poznatog kao Lazo Mačak.

Protiv Lazarevića biće podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi.

Takođe, uhapšene su još dvije osobe zbog narušavanja javnog reda i mira. 

“Uhapšen je Filip Babović (24) iz Podgorice, zbog dva prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru – drsko ponašanje i omalovažanje policijskih slubenika, počinjenih na Trgu Republike u Podgorici prije utakmice. Njegov sugrađanin S.V. (32) je uhapšen zbog omalovažanje policijskih službenika nakon utakmice u Bulevaru Ivana Crnojevića u Podgorici“, navodi se u saopštenju.

Babović ima policijski dosije a 3. maja 2013. godine držao je pod opsadom Podgoricu. On je tada u centru grada pucao, prijetio policajcima, zapalio službeno vozilo, i autoservis.

Policija je identifikovala i tri osobe sa južne tribine koje su počinile isti prekršaj, a tužilac će odrediti da li će i one završiti u zatvoru.

Takođe, Centar bezbjednosti Nikšić radi na identifikaciji lica sa teritorije tog grada koja su učestvovala u izazivanju nereda na južnoj tribini tokom odigravanje utakmice.

U policiji ističu da nastavljaju aktivnosti na identifikovanju ostalih osoba koje su izazivale incidente ili učestovale u njima.

“Napominjemo da su policijski službenici prije, za vrijeme i nakon utakmice, dobro organizovanim aktivnostima, omogućili bezbjedan dolazak i odlazak navijača, te da su u više navrata spriječili narušavanja javnog reda i mira i incidente, među kojima pokušaj paljenja jedne zastave u centru grada“, naglašeno je u saopštenju.

Za potrebe obezbjeđenja navedene fudbalske utakmice bilo je angažovano 570 službenika Uprave policije. 

U cilju bezbjednog odvijanja ovog sportskog događaja, predstavnici Uprave policije su sa organizatorom događaja – Fudbalskim savezom Crne Gore održali nekoliko pripremnih sastanaka prije odigravanja utakmice. 

“Predstavnici Uprave policije su na tim sastancima naglasili važnost pojačanih mjera koje treba da shodno zakonu budu preduzete od strane organizatora, kako bi se spriječio unos pirotehničkih i drugih nedozvoljenih sredstava i predmeta na tribine. Ovo iz razloga što je, shodno Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima, obaveza organizatora javnog okupljanja da angažuje redarsku službu – agenciju za fizičko obezbjeđenje koja je dužna da, prilikom ulaska na tribine, kontroliše gledaoce i spriječi unos pirotehničkih sredstava i drugih nedozvoljenih predmeta i materija u prostor određen za gledaoce“, zaključeno je u saopštenju.

Podsjećamo, meč pod Goricom počeo je skandalom. Već u prvom minutu meča sa sjeverne trebine je na teren uletjela baklja koja je pogodila golmana Rusije Akinfejeva. Sudija je odmah prekinuo utakmicu, a ruski golman je na nosilima napustio teren. Prekid je trajao 35 minuta.

Međutim, u 67. minutu pri rezultatu 0:0 došlo je do novog incidenta, ovoga puta kod zapadne tribine čime je i završen susret pod Goricom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Krstaš
Gost
Krstaš

Nikad nijedna utakmica zbogNikad nijedna utakmica zbog ovoga nije prekinuta trajno. Ovo je sramno. Golmana Didu je strefio jedan navijač bakljom kad su igrali Inter i Milan prije nekoliko godina pa su nastavili. Ronalda, Mesija, Alveša gađu bocama, upaljačima, telefonima na 90% utakmica kad gostuju, pa se ne prekide utakmica. Ne branim ovog momka i naš narod ali ovo nije… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

Babovic je ovdje pravaBabovic je ovdje prava zvijezda !!! MAlo je terorisao grad i policajce jer su ga nervirali malo je pucao i palio…i tako to…ALOOO SUDIJE I TUZILASTVO JESU VI REDOVNE PLATE ….?????? Policija jadna i uhvati kriminalce ali ih sudije odma polmiluju a tuzibabe ne smiju trazit max kaznu…zato smo tu dje jesmo! Pa 99% krivicnih NEdjela cine… Više »

detoks
Gost
detoks

sloboda za Babovica ! momaksloboda za Babovica ! momak je to jutro posto je izasao iz zatvora bio fino raspolozen, ali su ga ovi sa `sluzbenim vozilom` iznervirali, pravili se vazni, momak je stalozeno posha do kuce, uzeo utoku, vratio se, puca na njih, al su mu utekli ( a vozilo ostavili ) tako da je odlucio da zapali auto,… Više »

Dmitry Moscow
Gost
Dmitry Moscow

Naravno, on nije htio doći,
Naravno, on nije htio doći, ali ga je dobio. Potrebno je da se kazni je pouka drugima.

Anonimni
Gost
Anonimni

pazite ovog drugog drza 2013
pazite ovog drugog drza 2013 podgoricu pod opsadom i puca u centar grada,pa to da je nedje drugo uradio ne bi ga pustaliiz zatvora 20godina….haos stvarno od sudstva….

Srbin CG
Gost
Srbin CG

Sad ovoga nazivate postići. Za sve su vam Srbi krivi
Sad ovoga nazivate postići. Za sve su vam Srbi krivi

Bartistuta
Gost
Bartistuta

Mali nestašluk vrijedam
Mali nestašluk vrijedam 150000 ili više eura.U životu toliko neće zaradit a već je napravio toliku štetu…

bakica
Gost
bakica

Sve dok se ovakav vandalizam
Sve dok se ovakav vandalizam ne bude kvalikifovao kao pokusaj ubistva ,sto i jeste ,ponavljat ‘ce se i normalan navijac ce sjediti kuci .a ovi nazovi navijaci ce ludovati po gradu i stadionima.

Anonimni
Gost
Anonimni

A sta ce mu ,ne mogu mu glavu
A sta ce mu ,ne mogu mu glavu odsjec ?
Neku kaznu mora svakako dobiti radi pouke sebi i drugima.
Ako ima ista u glavu svjestan je i sam kud ga je dovela ta glupost ako ne zaludu ga je kaznjavat.

Anonimni
Gost
Anonimni

Zivjela SRBIJAAAAA,zivjela
Zivjela SRBIJAAAAA,zivjela Rusijaaaaaa….a milogorciiiii smrc,smrc,ja slavim sto ispadoste

Anonimni
Gost
Anonimni

Budalo.
Budalo.

Anonimni
Gost
Anonimni

Klasicni seljak dukljanski
Klasicni seljak dukljanski

ISTINA
Gost
ISTINA

Nista nije strasno , golman
Nista nije strasno , golman se foliro kao i svi Rusi sto se foliraju….
LUKA ZIV NAM BIO I STOTU NAPUNIO

CG
Gost
CG

Babović ima policijski dosijeBabović ima policijski dosije a 3. maja 2013. godine držao je pod opsadom Podgoricu. On je tada u centru grada pucao, prijetio policajcima, zapalio službeno vozilo, i autoservis. I OVOGA SU NAKON SVEGA, PUSTILI NA SLOBODU???? HAHAHAHAHAHA Dokle vise ce se povratnici u izvrsavanju krivicnih djela braniti sa slobode??? Dok u medjuvremenu cine nova i nova djela,… Više »

barakamaka
Gost
barakamaka

A sta da ga javno opomenuA sta da ga javno opomenu nesreco, problem je sto u nasoj zemlji se niko nizasta ne kaznjava. U svaku zemlju bi navijaci ovo isto radili ali tamo je to uredjeno zakonom koji se sprovodi ne selektivno i ne moze im bit, ako pljunes ispred sebe platis kaznu, i niko ne pravi probleme, a kamo… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

Mlad i lijep momak zaludu ali
Mlad i lijep momak zaludu ali je napravio tesku glupost a da vjerovatno nije bio svjestan do cega ce dovesti.
Divlja sredina i naopako drustvo ,mozda malo akohola i eto belaja.

Anonimni
Gost
Anonimni

Sredina, društvo… roditelji
Sredina, društvo… roditelji ništa, a?

Anonimni
Gost
Anonimni

Jesu li od onih Lazarevica iz
Jesu li od onih Lazarevica iz Grblja? I to dosta govori.

Anonimni
Gost
Anonimni

Sto navedoste sva imena i
Sto navedoste sva imena i prezimena osim ovog S.V. Nije maloljetan, pa ste trebali i njegovo ime objavit ili svakog navesti sa inicijalima. A ne da navodite imena kako vama dodje.

Vuk
Gost
Vuk

Ne interesuje me ciji je sin
Ne interesuje me ciji je sin ili unuk, jeli dobar momak ili nije, ovo se MORA kazniti papreno! Nemojte samo sad sa nama poznatim “olaksavajucim okolnostima” Bogom ve velikim kumim!

Sezam
Gost
Sezam

Odakle i kako je unio baklju???
Odakle i kako je unio baklju???

Dzoni PG
Gost
Dzoni PG

Treba da nam reprezentacijaTreba da nam reprezentacija ispasta zbog ovoga od 25 godina.Nije on vise dijete.Aj da je ovo uradilo dijete od 18-19 godina ali ovaj.Pih kako su odvratni ovi iskopleksirani momcici koji ne znaju nista bez teretana i bukanje.Grama pameti u tu pilecu glavu nemaju.Pih.Ne moze lijepo navijat kao ostali nego sa bakljama i cudima.A i ne svatam to… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

Treba ga najstrozije kaznit
Treba ga najstrozije kaznit za bruku koju je nanio crnogorskom sportu. I novcano i zatvor, da se ovakve stvari vise ne ponavljaju. Pet godina u Spuz, pa tatin sin vise nece unosit baklje, no ce ka ostali normalni svijet sjedjet i gledet utakmicu.

Boka
Gost
Boka

I sveti Pavle se preobrazioI sveti Pavle se preobrazio od progonitelja hrišćana u velikog vjernika i sveca ali neko je radio sa njim…Ima li ko da radi sa ovim momkom.Ne znam za Boga što će i kako će nego oma li neka naša institucija koja će ga prihvatit i preokrenut kako njegovu situaciju tako i naš loš imidž u svijetu….Ne… Više »

Spiridon
Gost
Spiridon

I za nestasluke se ispasta.
I za nestasluke se ispasta. Kaznis ga sad, pa drugi put, ako Bog da, nece. Tako se i djeca vaspitavaju. Osim toga, otac i sin ne moraju biti isti, tako da je to u ovom slucaju, nebitno. Golman sigurno na ovo ne gleda kao na “nestasluk”.

SabahudinKozica
Gost
SabahudinKozica

Kakvo crno dijete, momak ima
Kakvo crno dijete, momak ima 25 godina ?? Nije dijete, no m..a..c veliki !!

Anonimni
Gost
Anonimni

Dijete je napravilo glupost iDijete je napravilo glupost i to je cinjenica ali ga ne treba sad satanizovati i unistiti mu zivot.Mozda je sve bio samo jedan nestasluk koji se oteo kontroli.Djeca u PG od malih nogu odrastaju uz bacanje petardi i baklji kao da je to nesto najnormalnije a niko ozbiljno da se pozabavi tim problemom.Otac mu je stari… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

koliko nebuloza u jednomkoliko nebuloza u jednom komentaru da je to strasno…. kazes dijete? a kad ce onda da poraste, dome? djeca odrastaju uz bacanje baklji kao nesto najnormalnije? da te pitam, jesi li ti normalan? petarde i ajde, toga je vazda bilo i vazda se govorilo djeci da je to opasno, ali baklje… u kojoj stvarnosti ti zivis? a… Više »

lovcen
Gost
lovcen

Najmanje 5 godina u Spuz
Najmanje 5 godina u Spuz

lovcen
Gost
lovcen

Najmanje 5 godina u Spuz
Najmanje 5 godina u Spuz

Anonimni
Gost
Anonimni

KONJEVICU PODNESI OSTAVKU!
KONJEVICU PODNESI OSTAVKU!

Anonimni
Gost
Anonimni

pravi predstavnik male I
pravi predstavnik male I kukavicke grupice novokomponovanih dukljana

Anonimni
Gost
Anonimni

Lazarevici su Grbljani, dje
Lazarevici su Grbljani, dje srpske partije dobijaju sve izbore zadnjih 30 godina. Vjerovatnije je dakle da se radi o novokomponovanom posrbici, a jasan je i motiv – da se nanese steta Crnoj Gori.

Anonimni
Gost
Anonimni

Faca mu sve kaze,to je
Faca mu sve kaze,to je klasicni milogorac,jak u grupi,podanik I kukavica u dusi,seljak firmirani

Stenoks
Gost
Stenoks

Onaj drugi je najvjerovatnije
Onaj drugi je najvjerovatnije bio neki rus……….

Anonimni
Gost
Anonimni

E sad da vidimo jos vece
E sad da vidimo jos vece strucnjake od ovoga u tuzilastvu i sudstvu…to ce tek da bude komedija…taman koliko i ovo sto je napravio ovaj biljmez.

freeMNE
Gost
freeMNE

Bice upamćen kao istorijska
Bice upamćen kao istorijska maj….ina

eee
Gost
eee

Ne može se opravdati ovo što
Ne može se opravdati ovo što je momak napravio nikako, ali, onaj drugi, posle 100 upozorenja da se ne smije ništa ubacati na teren a on zviznu opet po Rusima, e taj mi nije jasan. Govedu kad pomeneš 5 puta skonta što smije a što ne, ali taj…

NHM
Gost
NHM

Pametno od njega što se
Pametno od njega što se predao. Kad je već izašao snimak bacanja baklje, ne košta ga ništa da sebi obezbijedi makar neku olakšavajuću okolnost.

lazizy
Gost
lazizy

Eto napisah. U svakom slučaju
Eto napisah. U svakom slučaju, hvala na ispravci greške, tj. na ukazivanju. 🙂

Beranac
Gost
Beranac

Poznat mi ovaj momak, kao da me je jednom već pogodio bakljom
Poznat mi ovaj momak, kao da me je jednom već pogodio bakljom

Anonimni
Gost
Anonimni

Čifutan, pravi!
Čifutan, pravi!

Sneza pg
Gost
Sneza pg

Sladak je, rado bih ga primila.
Sladak je, rado bih ga primila.

mikula mali
Gost
mikula mali

Luka sine mozes jopet. Niko
Luka sine mozes jopet. Niko ti nesmije nista.

Anonimni
Gost
Anonimni

Nek te Brna i Anto izvlače
Nek te Brna i Anto izvlače,njihove si ugovore produžio još jedan ciklus sa onom budalaštinom sinoć

Anonimni
Gost
Anonimni

a što bi sa ovim drugim što
a što bi sa ovim drugim što gađa igrača zbog kojeg se prekide utakmica..on je još gori od ovog

peki
Gost
peki

Lazo Macak,vodja Varvara pocetkom 90-tih
Lazo Macak,vodja Varvara pocetkom 90-tih

Anonimni
Gost
Anonimni

ljudi možda nije htio da
ljudi možda nije htio da pogodi golmana namjerno tek je bila počela utakmica…ovo je nesretan slučaj

Anonimni
Gost
Anonimni

sa jedne prilično
sa jedne prilično distancirane udaljenosti veliš li

Anonimni
Gost
Anonimni

Pa zar juce nijesu rekli da
Pa zar juce nijesu rekli da su ga uhapsili? Danas pregovori o predaji u centru? Serif treba dati ostavku definitivno.

Boka
Gost
Boka

Svi smo mi dobri momci ali
Svi smo mi dobri momci ali reda ni prosperiteta niđe….Ne može se više ovako.Mora svako da odgovara i plati za svoje gluposti, neznanje, nerad i sl….. jer nidje napred.

MILKA
Gost
MILKA

Sta ti bi koji si ti baksuz
Sta ti bi koji si ti baksuz sa 200m pogodi covjeka …baksuze ….da si ga ciljo nebi sigurno ..cus otac mu navijac svi smo mi navijaci Crne Gore i imamo djecu to im se moglo desiti ……baksuz neka je svima upomoc

prvijenac
Gost
prvijenac

dako prijeskocimo i ovo
dako prijeskocimo i ovo prvijenstvo ;)))

Anonimni
Gost
Anonimni

Prijeskocicemo ne boj se, po
Prijeskocicemo ne boj se, po uzoru na Srbe koji sve preskacu decenijama.

Boka
Gost
Boka

Glava samo za šišanje….
Glava samo za šišanje….

bekoć
Gost
bekoć

EVO MU MIJENJATE
EVO MU MIJENJATE FOTOGRAFIJE KAO DA JE IZMISLIO FORMULU ZA OPSTANAK ČOVJEČANSTVA

lazizy
Gost
lazizy

Mislim da je ovo jedanMislim da je ovo jedan odličan način kako bi se u budućnosti pokušalo suzbiti huliganstvo i varvarizam na sportskim dešavanjima u Crnoj Gori. Žao mi je momka što je baš pogodio golmana, jer sreća nije bila na njegovoj strani, jer nimalo nije lako pogoditi golmana u glavu sa jedne prilično udaljene distance. Iako je vjerovatno imao… Više »

razocaran
Gost
razocaran

E moj Lazarevicu sto napravi jadan ne bio
E moj Lazarevicu sto napravi jadan ne bio

h[ooi'n
Gost
h[ooi'n

Lijepi momci se igraju sa
Lijepi momci se igraju sa bakljama.

Srbin CG
Gost
Srbin CG

Krajnje je vrijeme da ministar Konjevic da ostavku.
Krajnje je vrijeme da ministar Konjevic da ostavku.

Beranac
Gost
Beranac

Srbija igra sjutra veče od 20. 45.Nadamo se pobjedi.
Srbija igra sjutra veče od 20. 45.Nadamo se pobjedi.

Anonimni
Gost
Anonimni

mazite se sa rodjacima
mazite se sa rodjacima medjedima dok budete gledali

Srbin CG
Gost
Srbin CG

Nije kriv momak nego policija i državne službe.
Nije kriv momak nego policija i državne službe.

Anonimni
Gost
Anonimni

EH, DA NIJE BILO NJEGA
EH, DA NIJE BILO NJEGA,PLASIRALI BI SE NA PRVIJENSTO

Anonimni
Gost
Anonimni

Kako ce sad da mu se nagrne
Kako ce sad da mu se nagrne na profil, svjestan nije.

Send this to a friend