Fudbal Crna Gora dobila petog selektora od sticanja nezavisnosti

Predstavljen Faruk Hadžibegić: Nisam došao da pravim revoluciju, već da nadogradim tim

foto: CdM

Novi selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Faruk Hadžibegić rekao je da nije došao da pravi revoluciju, već da nadogradi ono što ekipa već ima.

Rođeni Sarajlija danas je promovisan na mjestu selektora “hrabrih sokola” kao nasljednik Ljubiše Tumbakovića sa potpisom ugovora do kraja 2020. godine.

“Kada se postavilo ovo pitanje, rekao sam da mi je čast da budem selektor Crne Gore. Ovo gledam kao sportsku i moralnu obavezu. Od prve utakmice moramo tražiti maksimum, kako bi se nakon toga mogli pogledati u oči. Imamo solidnu selekciju, koja sticajem okolnosti nije napravila očekivane rezultate. Volio bih da reprezentacija bude prioritet našim igračima, iako sam svjestan da klubovi na njih vrše pritisak. Neprihvatljivo je da ova selekcija bude peta u grupi sa samo dva boda. Imamo dobre uslove i podrđku i na nama je da popravimo poziciiju. Nisam došao da pravim revoluciju, već da nadogradim ono što ekipa već ima. Moramo napraviti igru, a da ne zavisimo od drugih”, rekao je Hadžibegić na konferenciji za novinare u Kući fudbala na Starom aerodromu.

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević smatra da je Hadžibegić u ovom trenutku pravo rješenje za naš nacionalni tim.

“Imao sam dosta razgovora, oko Faruka nisam imao potrebu da se raspitujem. Znam ga još iz igračkih dana, bil smo zajendo u reprezentaciji Jugoslavije. Bio sam mu na diplomskom, kada je polagao u beogradu. Smatram da je Hadžibegić najbolje rješenje za našu selekciju u ovom trenutku. Imaće priliku da se upozna sa ekipom, odigraće šest utakmica do kraja ove godine. Iduće – još tri, četiri do početka Lige nacija. U tekućim kvalifikacijama smo zakinuti odmah na startu i da imamo četiri boda bili bi konkurentni u borbi za drugo mjesto. Sada to nismo, ali ću tražiti od selektora da odigramo što bolje i osvojimo što više bodova, kao i da napredujemo na Fifinoj rang listi”, rekao je Savićević.

Faruk Hadžibegić je peti selektor “sokolova” nakon Zorana Filipovića, Zlatka Kranjčara, Branka Brnovića i Ljubiše Tumbakovića.

U trenerskoj karijeri vodio je nacionalni tim Bosne i Hercegovine, španski Betis, kao i brojne timove iz Francuske i Turske.

Prva akcija bosanskog trenera očekuje u septembru kada će naša najbolja selekcija odigrati dvije utakmice u Podgorici – prijateljski duel sa Mađarskom i meč kvalifikacija za plasman na UEFA EURO 2020 protiv reprezentacije Češke.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
lokot
Gost
lokot

veliki igrac i covjek, ali nema adekvatno znanje i umijece da vodi savez, takodje tu su i njegovi licni lukrativni interesi upleteni

Lale
Gost
Lale

Ovaj ce da nas skroz upropasti,zivi bili vidjeli

Dejo ferrara
Gost
Dejo ferrara

Sa uživanjem sam gledao emisiju o ivici osimu. Duhovit covjek.

kolevica
Gost
kolevica

Fudbalski savez je Dejova privatna prćija…radi kako mu je volja, a veze sa organizacijom i planiranjem nema…savez postji samo da bi njegovi celnici pravili dilove sa menadzerima i igracima , i tako punili svoje dzepove

Aaaaa
Gost
Aaaaa

Bilo je dosta pogresnih odluka Dejana Savicevica, ali bi bilo sramno da kazem da uradio vise loseg nego dobrog. Treba da ustanete dok kucate njegovo ime iza vasih cirilicnih tastatura.

Окле
Gost
Окле

Шта маш ти против ћирилице. То је наше писмо, ако и смета, а ти полако пут Хрватске.

Pjer
Gost
Pjer

Genije je bio igrac kakav se vise ne radja.

Dejo ferrara
Gost
Dejo ferrara

Mogu li ja da baratam sa parama u inostranstvo kao dejo iz crne gore samo ja nemam jedan zub.

Dejo ferrara
Gost
Dejo ferrara

Kako ovaj dejo barata sa parama u inostranstvo kad je u crnu goru. Mogu li ja kao on.

expert123
Gost
expert123

Pozdravljam odluku Fs CG da postavi Hadzibegica na mjesto selektora fudbalske reprezentacije Crne Gore. Vjerujem da ce ispuniti ocekivanja javnosti.

Teodor
Gost
Teodor

Vrati Damjanovica u ekipu Faruk. Molim te.

Velimir1966
Gost
Velimir1966

Ljudi,Pedja je veliki i preveliki ,on može Deju da bude profesor!

Pjer
Gost
Pjer

Druze Dejo je bio bolji igrac od Pedje
Na kraju i vise je trofeja uzeo

Galoperac
Gost
Galoperac

Velimire pitaj taru da li pamti ljubav staru

Miki
Gost
Miki

sto je ovo ljudi sa ovim bosnjackim lobijem?Uzese sve zive fotelje.Stranci kad dodju odje na more misle da su u Teheran…

Opet ja
Gost
Opet ja

Ima li smo i srbina….

Dejo ferrara
Gost
Dejo ferrara

Je li faruk postavio glavu đe ne bi covjek nogu.

Faul
Gost
Faul

Dule pitaj malo ove druge o njegovom (Dejovom) umijecu vodjenja fudbalskog saveza,genije u svakom smiu,jedna od zdravijih da kazem firmi u ovom bolesnom vremenu.Svi veliki fudbalski strucnjaci koji su solazili i obilazili kako rad tako i fudbalsi savez,imaju samo kednu rijec za njega kao predsjednika.Jedno veliko Bravo.Mozemo nekoga voljeti ili nevoljeti,ali njegov rad je za dest plus.

Faul
Gost
Faul

Sa srecom

Bela
Gost
Bela

Predsjednik FSCG ne mora biti čovek iz fudbala.Šta bi falilo Miloradu Djurkoviću.

MMM
Gost
MMM

Dobrodosao selektore! Svi mi koji smo voljeli Jugoslaviju sjecao se tvog krika nakon sramnog pomasanja navijaca u Zagreba u zvizduka koje su uputili jos uvijek svojoj reprezentaciju.

Bobo Kuktov
Gost
Bobo Kuktov

Procitah sad u Vijestima da je Hadzibegic upamcen kao igrac po promasenom penalu protiv Argentine, zbog kojeg se raspala drzava i slicne nebuloze. Na istoj utakmici penale su promasili Piksi Stojkovic i brat Branka Brnovica Dragoljub.

marius
Gost
marius

E nama Faruk treba fudbalska “revolucija”, jer ono sto smo do sad imali, bila je cista utopija .

Dule
Gost
Dule

Dozivotni predsjednik FSCG Dejo da podnese OSTAVKU

Prč
Gost
Prč

A zasto?ajde predlozi nekog umjesto njega,ima li neko sa vise uticaja u evropskom fudbalu od njega,sa ovih prostora.nije on selektor.kolikonpara toliko i muzike savez stvara sve bolje uslove.sto ocekujes od predsjednika saveza,da pravi nove vrhunske igrace,trenere,da dovede gledaoce na stadion…daj budi malo realan.kvalitet fudbala je jako los i finasije isto tako a za to nije kriv dejo.na klubovima je da… Više »

Zodiak
Gost
Zodiak

Navedi Prcu jedan jedini uspjeh koji je reprezantacija imala od 2006? Cico je najveci, a nas strucnjak ga najurio. Drzi Brnovica 5 godina, zove drugorazedne Srbe koje Srbija nece, koji ne igraju srcem. Treba li jos!!!

Danko
Gost
Danko

Bravo!

Prč
Gost
Prč

Prvo on ne selektira ekipu,sigurno da pomaze oko nekih igraca.ne znam kakav rezultat ocekujes.sjetise od kad igraci iz regiona igraju za cg.licnobsam protiv dovoodjenja jilo koga sa strane,al neces valjda reci da je boske i njegova generacija igrala bez srca.jesu pogrijesili sa nekim igracima,jesu,pa evo dje sad milan npr.pretjerujete ljudi

anonimni
Gost
anonimni

Peđa Mijatović je daleko sposobniji, uticajniji i obrazovaniji od Deja.

badžana
Gost
badžana

Ja bih postavio PIPUNA za predsjednika a vojvodu MANDU za pomoćnika jer oni se u sve razumiju.Samo ne znam da li bi pipunu majka dozvolila.

Klop
Gost
Klop

Onda protiv kosova se ne bi igralo, iscerali bi nas iz uefe :p

Gile
Gost
Gile

A onda tebe i tumbu da postavimo?

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Montenegrinski patrioti Amar Hasan i Mevludin se raduju. Neka vijori montenegrinski polumjesec nad cijelim Karadagom! Sonsuz Wallah! (Da e vjecna)

Libero7
Gost
Libero7

Srbi izdadose ka vazada u istoriji osim onoj koju vi pisete

Stop
Gost
Stop

Sulejmani bjese igrao za Srbistan.

Bobo Kuktov
Gost
Bobo Kuktov

Vama je polumjesec viorio 500 godina. Sultan vam je hatiserifom dao ustav.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Bobo Podgorica bila pod Turcima duže no Beograd ne laj

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

evo nam sansa da uzmemo pare na kladionicu da odigramo protiv madjarske 1 a protiv ceske 2-2,3+
ako mene pitate pustite kosovo neka nas pobijedi u pristinu 5:0 samo da bi se plasirali a bugarsku pobijediti u PG pa neka onda terzic, stojkovic, tumbakovic i grobari i delije likuju!!

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Ako si samostalan tj ako ti taj pored tebe ne sastavlja tim onda rasceraj ove srbijance sto zauzimaju mjesto momcima iz CG.. i onda kreni iz pocetka.. ove kvalifikacije kao i prosle nam je prodao tumbakovic sa f. stojkovicem.. kreni iz pocetka sa nasim igracima pa se nikad ne plasirali!!

luka
Gost
luka

moze slobodno jer se nikad necete ni plasirati.

Send this to a friend