Fudbal

Prije 13 godina Super Depor pao je pod Goricom

Prije tačno 13 godina, fudbaleri Budućnosti pobijedili su La Korunju 2:1 u čuvenom meču Intertoto kupa.

“Plavi” su pred krcatim tribinama stadiona pod Goricom savladali ekipu koja je godinu ranije igrala u polufinalu Lige šampiona.

Molina, Manuel Pablo, Kapdevila, Skaloni, Akunja, Ćisko, Pedro Alvarez Munitis bili su uzdanice sjajnog tima sa “Riazora”.

Radisav Sekulić i Nikola Vujović bili su strijelci za Budućnost.

U finišu je iz penala smanjio Roberto Akunja, pa je ekipa iz Galicije prošla dalje jer je prvu utakmicu dobila 3:0 na svom terenu.

“Malo su nas potcijenili, a mi smo to iskoristili. Ipak, poslije našeg drugog gola izgubili smo igru. Mislim da penal nije postojao, a smatram da smo oštećeni i u prvom poluvremenu, kada je pomoćni sudija nama svirao nepostojeći ofsajd”, rekao je tada Milačić i ocijenio da je pobjeda nad Deportivom najbolji rezultat u istoriji Budućnosti.

Na golu Budućnosti stajao je Miroslav Vujadinović, u odbrani su igrali Risto Lakić, Ivan Čarapić, Goran Perišić i Bracan Popović, na sredini terena našli su se Marko Mugoša, Mirko Raičević i Miloš Lakić, dok su najbliži golu rivala bili Radisav Sekulić, Igor Burzanović i Nikola Vujović.

B.J.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ar55
Gost
Ar55

Najtuznije je sto Braco Popovic sad radi kao taxi vozac

Nikola
Gost
Nikola

Bio sam na toj utakmici. Nedostajalo je malo za senzacionalan obrt, ali presudilo je iskustvo. Uzgred, tribine ne da nijesu bile krcate, nego je bilo jedva nekih 4-5 hiljada gledalaca. Ljeto, more, odmori….a svi oni koji nijesu došli na utakmicu, propustili su mnogo. To je bila posljednja, velika, Branova Budućnost.

nase ime
Gost
nase ime

u pravu si za zapad, ali sjever nikad puniji nije bio

Nikola
Gost
Nikola

Bila je puna gornja sjeverna tribina. Uzmi u obzir da je južna bila u izgradnji, a istočna nije ni postojala. Dakle, na dvije tribine nije bilo nikoga!

nase ime
Gost
nase ime

Toga dana sam mislio da Buducnost konacno postaje veliki klub za nase prostore i da ce biti redovna u evropi makar 3-4 kola. Međutim fudbalske neznalice koje su vodile klub tada i narednih godina sve su prosule. Za mene i dalje najveca pobjeda Budcnosti i najljepsa utakmica. Fudbalski gledano, utakmica sa Genkom je bila i bolja ali tribine nisu bile… Više »

Mali budo
Gost
Mali budo

Kako je ser Brano rekao ” dizi ce munitis babo jedna”

zorz
Gost
zorz

Čadjo redakcijo,postoji i on ?

markos
Gost
markos

pred krcatim tribinama?????? 😀 😀 😀

Titograđanin
Gost
Titograđanin

Mislim da još uvijek imam negdje kartu sa te utakmice sačuvanu.

Mirko
Gost
Mirko

Ja imam sigurno.

anonymous
Gost
anonymous

I ja. I sa utakmice Crna Gora – Madjarska.

Pasto
Gost
Pasto

I ja od autobusa 56 buronji

Send this to a friend