Fudbal

Prosinečki: Genije prođe petoricu i – 1:0 za Milan

Dejan Savićević i Robert Prosinečki su igrali zajedno u Crvenoj zvezdi od ljeta 1988. do ljeta 1991. godine, bili su najbolji tandem vezista u Evropi u trenutku kada su Beograđani osvojili Ligu šampiona 1991, a 28. maja će se sresti u Zenici Dejo kao predsjednik FSCG, a Robi kao selektor BiH.

A “Veliki Žuti” je u azbuci portala Mondo pod slovo G kao iz topa rekao Genije!

“Dejo Savićević. Nisu mu slučajno dali taj nadimak u Italiji. U svemu je genije. I danas se prepričavaju njegove čarolije. U Milan ga je doveo poznati menadžer Naletilić. Dejo ga zamoli da dođe na prvi trening kako bi mu pomogao oko prevoda neke Kapelove instrukcije. Prva vježba, ‘uno-due tocchi’. Jedan dva dodira. Kreće ševa i Dejo svaki put preko pet dodira. Kapelo zaustavlja trening, prilazi ogradi i kaže Naletu: ‘Dici a Dejan, unodue tocchi’. Ovaj prevede, a Dejo će: ‘Kaži ti njemu da Savićević ne umije da igra na dva dodira'”, prepričava anegdotu 49-godišnji Prosinečki o godinu starijem Savićeviću, pa dodaje…

“Kapelo pita: ‘Šta je rekao?’, a Nale kaže: ‘Rekao je da će pokušati’. Ili analiza poslije utakmice, Kapelo pokazuje snimak i kaže: ‘Vidite, Barezi 96 odsto preciznih dodavanja. Bravo! Kostakurta 90 odsto. Bravissimo. A Savićević? 30 odsto. Katastrofa’. A Dejo podigne ruku, zamoli za riječ, pa kaže: ‘Jeste Mister, ali oni igraju Barezi Kostakurta, Kostakurta Barezi. I normalno je da nema pogrešnih pasova. A Dejo? Dejo prođe jednog, drugog, trećeg, četvrtog, petog i… 1:0 za Milan’. Šta reći? GENIJE!”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
KLM
Gost
KLM

ROBI I DEJO NIKAD VISE TAKVIH NAZALOST

Aaa
Gost
Aaa

Genijalno!

eeee
Gost
eeee

Zaista je bio genije. Ko ga se sjeca, milina ga bilo gledat.

ЖЖЖ
Gost
ЖЖЖ

Браво Просинечки

Saša
Gost
Saša

Genije je genije,hvala ti za sve!!

savo
Gost
savo

gluposti

Send this to a friend