Fudbal Liga šampiona

Prvo finale za Siti ili drugo u nizu za PSŽ

Pred Mančester sitijem je velika, istorijska prilika za prvi plasman u finale Lige šampiona.

Tim Pepa Gvardiole je u prvom meču polufinalu kao gost pobijedio Pari Sen Žermen (2:1) i blizu je meča na istanbulskoj ,,Ataturk areni“, gdje bi imao šansu da kruniše sezonu u kojoj je dominantan u engleskoj Premijer ligi.

“Ništa se nije promijenilo nakon 2:1, PSŽ je i dalje jednako opasan kao što je bio prije prve utakmice. Ima mnogo igrača koji u svakom trenutku mogu da preokrenu stvari i trenera koji je veoma pametan”, izjavio je Gvardiola.

Vlasnici Mančester sitija su posljednjih 10 godina uložili stotine miliona u tim kako bi postao šampion Evrope, ali su ,,građani“ često bili elimisani prije polufinala.

Zbog toga je osporavan i rad Pepa Gvardiola, stručnjaka koji se dva puta peo na krov Evrope.

Poketino i Gvardiola

“Želja za plasmanom u finale je normalna jer nikada ranije nijesmo bili tamo”, istakao je Gvardiola.

“Moraćemo da budemo spremni i da patimo, da se držimo zajedno u teškim trenucima, ali i da ,,čitamo“ igru rivala, da budemo korak ispred njih i nametnemo naš stil.”

Pari Sen Žermen je imao prednost na ,,Parku prinčeva“, bio bolji tim u prvom poluvremenu, ali mu je Siti u nastavku ,,sakrio loptu“ i poslao ga na prag eliminacije.

Ipak, tim koji ima Nejmara, Mbapea, Di Mariju i ostale asove ne može da bude otpisan.

PSŽ vjeruje u drugo uzastopno finale Lige šampiona.

“U fudbalu je veoma važno da vjerujete u svakom trenutku. Pokušaćemo da postižemo golove i da pobijedimo. Naravno, neće biti lako, ali u fudbalu jednostavno morate da pokušate”, izjavio je trener Maurisio Poketino.

,,Sveci“ imaju uzbudljiv finiš sezone. U francuskoj Ligi 1 su na drugom mjestu uoči posljednja tri kola, ali bi iznenađujući ostanak bez titule na domaćoj sceni bio zaboravljen u slučaju osvajanja Lige šampiona, uspjeha koji – kao i u slučaju Sitija – izostaje uprkos enormnim ulaganjima.

“Vidio sam Pepa tokom njegove konferencije za medije, rekao je da se osjeća spokojnije nego ikad. Sa mnom je isti slučaj. PSŽ posljednjih godina nije igrao mnogo polufinale. Morate da uživate u tome, da se opustite i pripremite što bolje. To je jedini način da sebi pružite šansu za ulazak u finale”, dodao je Poketino.

“Teško je znati u čemu je ključ utakmice. Fudbal može da iznenadi, ali tim je spreman da se nosi sa takvim trenucima.”

Send this to a friend