Fudbal

Prvo mjesto ih čini zadovoljnim

foto: FK Budućnost

Budućnost je propustila šansu da prvi put u sezoni napravi opipljiviji bijeg na vrhu, s tim stoje i nakon remija sa Lovćenom ostala lider na tabeli. Pobjeda nad Cetinjanima garantovala je “plavima” pet bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca. Ovako predstojeći derbi sa drugoplasiranom Zetom dočekuju na “plus tri”. Podgoričani su zadovoljni dok god su ispred konkurenata.

“Ostaje žal što nijesmo trijumfovali prošle subote, ali idemo dalje. Važno je da smo i dalje prvi na tabeli”, rekao je Slavko Damjanović i dodao:

“Lovćen nije nimalo naivna ekipa. Protivnik je pokazao motiv, želju i trud, veliko zalaganje u odbrani. Uspio je da osvoji bod. Mi smo sve vrijeme napadali, ali to je bio dan kada lopta nije htjela u gol”, kaže štoper “plavih”.

Budućnost je od 13. minuta imala igrača više nakon isključenja Gorana Vujovića, kružila je oko gola Lovćena, stvorila nekoliko šansi, bilo je i zicera. Dominacija, međutim, nije donijela očekivani rezultat zahvaljujući golmanu cetinjskog prvoligaša koji je pod Malim brdom začarao mrežu, dok je i kapiten Radišić spektakularnim intervencijama spriječio kapitulaciju svog tima.

“Mislim da nam crveni karton Lovćena nije išao toliko u prilog, iz razloga što su se protivnički fudbaleri od tog trenutka povukli. Cetinjani su igrali bunker i bilo je teško pronaći put do mreže. Imali smo, doduše, nekoliko lijepih prilika, ali falilo je i sreće za pobjedu”, dodao je korpuletni defanzivac vodeće ekipe u prvoligaškom karavanu.

Send this to a friend