Fudbal Paklen ritam remeti šampiona

Prvo na infuziju, pa na trening

Koliko god iskustva da imaju, fudbaleri Sutjeske nijesu imali težu utakmicu u karijeri od prekjučerašnje u Golubovcima.

FSCG nije uslišio molbu crnogorskog šampiona da odloži meč, pa im je drugo kolo novog šampionata “leglo” kao kazna, jer u predvečerje je živa bila na 37. podioku, što najbolje potvrđuje koliko su bili humani uslovi za igru. Sve i da su “plavo-bijeli” bili najodmorniji, a nijesu, već je za njima šest izuzetno teških okršaja. Priznaju prvotimci Sutjeske da nijesu znali gdje su, a svi u stručnom štabu strahuju da neće uspjeti da ih oporave za dva dana, do više nego važnog meča u Belfastu.

Nikola Rakojević je odlučio da dan nakon meča odmori svoje fudbalere, svi su ujutro dobili po flašu infuzije kako bi se koliko-toliko povratili i presabrali. Sinoć su trenirali kraj Bistrice, a već danas kreću za Sjevernu Irsku gdje će odraditi trening, na stadionu Linfilda.

Damir Kojašević nije zadovoljan remijem, ali priznaje da se na tako paklenoj vrućini i nije moglo igrati da valja.

“Nije se ta utakmica mogla gledati iz hladovine, a kako je onda tek bilo nama na terenu, najbolje je da ne pričamo. No, odigrali smo i pripisali bod. Suvišno je govoriti koliko smo umorni i iscrpljeni, ali to je sigurno uticalo na naše kompletno izdanje. Disati se nije moglo i zato smo gotovo svi jutros primili po flašu. I u takvim uslovima stvorili smo nekoliko izglednih prilika, nijesmo ih iskoristili, a Zeta je dokazala da umije igrati čvrsto i da ove sezone neće biti lak zalogaj nikome. Mlada su ekipa, dobro igraju, pa mogli su i da nam zatresu mrežu, ali… Sad je ta utakmica za nama i treba što prije da je zaboravimo, jer u utorak se odlučuje ostaje li Sutjeska na međunarodnoj sceni ili se od nje oprašta do narednog ljeta. Sve i da smo slavili u prvom meču, u Belfastu nam ne bi bilo lako, a ovako da i ne pominjem kakav je pred nama izazov. No, vjerujemo da možemo postići da dva gola i plasirati se u nokaut fazu velikog takmičenja. Nije to bila naša noć u Podgorici, a vidjelo se da je Linfild ekipa s kojom možemo da se nosimo, tim prije što smo propustili nekoliko dobrih prilika. Njihova dva pogotka su bili jedini šutevi u okvir gola”, kazao je juče Damir Kojašević.

Marko Vučić smatra da su ipak zaslužili tri boda u Golubovcima.

“Teška utakmica i ni najamnje lak protivnik. Bili su svježiji i odmorniji, ali mi smo stvorili više prilika, možda zahvaljujući iskustvu. U finišu smo imali najizglednije šanse, ali njihov golman je bio raspoložen. Mislim da nam duži oporavak nikad nije bio potrebniji, ali nema vremena za to. Odradićemo jedan trening i krećemo ka Sjevernoj Irskoj. Nadam se da ćemo se zadovoljni vratiti”, kazao je za Arenu vezista crnogorskog šampiona Marko Vučić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Trener žaba
Gost
Trener žaba

Neka vi priča. Svi znaju da Zeta i Sutjeska imaju specijalne odnose.

Kakoe
Gost
Kakoe

Vama je bilo 37 a njima 17 jes jes

ads
Gost
ads

E kake sprdnje.
Pa engleski ili njemacki tim odigra utakmicu LS, pa regularno kolo, pa superkup, liga kup i prijateljsku i sve u punom sastavu i na svaku po 50.000 ljudi gleda i niko se ni na sta ne zali.
Makse

???
Gost
???

A kad odigra? U avgustu na 40 stepeni?Sutjeska je već odigrala 6 a sjutra će i sedmu takmičarsku za mjesec dana, a ovi što ih ti nabroja jednu ili nijednu

Jaa
Gost
Jaa

Englez ili njemac trci radi meleona, mada i ovi nasi primaju za nas ludilo, nego sto im djavo sve odnese i ovaj partner kumara 🙂

Send this to a friend