Fudbal Sutjeska dočekuje Petrovac

Radojičić: Idemo polako, sada smo fokusirani samo na prvu utakmicu

Sutjeska je odlučna da uđe u novu trku za trofeje na domaćoj sceni, a krajem mjeseca očekuje je i važan ispit na međunarodnoj sceni, i to protiv Borca u Banjaluci.

Izabranici Dragana Radojičića imali su četiri provjere pred početak šampionata, pobijedili su u svim mečevima bez ijednog primljenog pogotka, pa bi se moglo zaključiti da spremni dočekuju Petrovac na premijeri, ali prijateljski mečevi su jedna, a zvanični sasvim druga priča.

Naravno, biće to i sasvim drugačija Sutjeska u poređenju s prošlosezonskom, prije svega jer je Radojičić zamijenio Nikolu Rakojevića na klupi, ali i u ljetnjem prelaznom roku su stigli Milivoje Raičević, Filip Mitrović, te povratnici Admir Adrović i Nikola Stijepović, a prvom timu priključeno je i još nekoliko omladinaca.

Otišli su Nikolić, Ciger, Nedić, ali kostur ekipe je ostao, pozadi sa Grivićem, Bulatovićem, Cicmilom, na sredini terena Erakovićem, Bubanjom, Marušićem, Osmajićem…, ali i napadu vrlo efikasnim Ćetkovićem, Kojaševićem i Markovićem.

Strateg Radojičić je zadovoljan zalaganjem momaka tokom priprema, kaže da su dobro prihvatili obaveze, hvali omladince, za novajlije ističe da su se dobro uklopili i vjeruje da će njegov tim iz kola u kolo biti kompaktniji, konkretniji…

Danas protiv Petrovca u Sutjeskinom sastavu vjerovatno neće biti Kojaševića i Jankovića, jer nijesu u najboljoj formi, ali je za očekivati da dobiju šansu s klupe.

“O ambicijama u prvenstvu ne bih govorio, a jasno je da ove godine nekoliko timova želi najbolje rezultate i na kraju mjesto u vrhu. Sad smo fokusirani na prvi meč, a Petrovac nije naivna ekipa. Moramo dati sve od sebe da bismo slavili u ovom meču i otvorili prvenstvo kako treba, a onda ćemo ići stepenicu po stepenicu. Vjerujem da će momci ozbiljno shvatiti zadatak koji se pred njima postavlja i ne samo za ovaj meč, već i naredne”, kaže Radojičić.

Petrovac je pretrpio velike promjene tokom ljeta i žestoko je oslabljen u odnosu na prethodnu sezonu.

“Ostali smo bez gotovo cijelog tima, tačnije sedam standardnih prvotimaca. Samo je jedno novo ime u ekipi (Stojanović iz Dečića, prim. aut), tako da sve to ukupno govori koliko smo oslabljeni u odnosu na prošlu sezonu. Šansu će dobiti oni koji su manje igrali minule takmičarske godine, kao i mlađi igrači, i vjerujem da će opravdati povjerenje”, naveo je trener Nenad Vukčević.

Susret počinje u 20 sati.

Send this to a friend