Fudbal Djelimično zadovoljan

Radojičića raduje učinak mladih igrača

Dragan Radojičić

Planirali su Nikšićani da se ovog vikenda umiješaju među ekipe koje zauzimaju sami vrh tabele, ali planirao je i Nikola Rakojević da ih zaustavi u namjeri. Očigledno, strategu Titograda olakšan je bio posao, jer dobro poznaje “plavo-bijele”, pa umalo u finišu domaćin i da osvoji sva tri boda.

Kad se sumira kompletan meč dolazi se do zaključka da je Sutjeska bila bolji rival, napadali su Radojičićevi puleni do posljednjeg sudijskog zvižduka, ali…

Nikako da povežu više od tri pobjede. Nije im falilo želje, držali su ritam za pohvalu, ali ponovo nijesu iskoristili zicere, situacije 1:1, pa i još bolje. I, nije šampionat tek počeo, pa da se razumiju takvi propusti. Radojičić ne može biti zadovoljan rezultatom, pa vjerovatno ni činjenicom da nijesu ubjedljivo nadigrali ekipu koja je u dnu tabele, ali…

“Ne mogu zamjeriti igračima na zalaganju, imali smo i energiju, ali ovo je za nas nepovoljan ishod. Naravno, pitao se i protivnik, dobro su se postavili, znali što ih očekuje i što žele. Ako bi tražili razloge zbog kojim smo samo bod osvojili bilo bi ih dosta, pa i teren nam nije odgovarao, ali na istom su i oni igrali, tako da nam to ne smije biti alibi. Istina je da smo 94 minuta tražili pobjedu, da smo kako je vrijeme odmicalo pojačavali napad i praktično sve igrače koje smo imali na raspolaganju uveli smo u igru. Zbog propozicija nijesmo mogli više učinjeti, a na klupi nam je, suštinski, bio samo još jedan ofanzivac. No, na kraju smo mogli i da izgubimo. Imao je Titograd tri dobre kontre, ali Vlado Giljen je imao odličnu intervenciju i naš štoperski tandem je bio na visini zadatka, tako da smo s ovog gostovanja donijeli bod”, ističe Radojičić.

Stratega Nikšićana najviše zabrinjava podatak da njegovi najopasniji igrači vrlo rijetko dolaze u priliku za šut na gol.

“Ne donose nam pojedinci od kojih se to očekuje prevagu, kvalitet više. Nije ovo prvo, drugo ili treće kolo, pa da kažemo “doći će prava igra”, već je za nama desetak mečeva i nijesmo iskoristili nekoliko prilika za pobjedu koje smo morali. Trudim se, cijeli stručni štab je maksimalno posvećen, pa rekao bih i da smo dijagnozu davno utvrdili, ali moraju igrači da nas isprate, moramo mnogo više krvi i znoja proliti, jer nije realno da odigramo dvije utakmice kako treba, pa u trećoj podbacimo. Mi smo kvalitetniji sastav od Titograda, bolje smo i igrali, ali čemu sad ta priča. Već smo izgubili pet bodova na svom terenu i to treba nadoknaditi na gostovanjima, što prije to shvatimo bolje nam je. U svoj ovoj priči raduje me što se sve više mladih igrača primiče formi koja im obezbjeđuje da budu starteri. Vjerujem im i vjerujem da će se Sutjeska, napokon, malo izdići, da nam se neće ponavljati ovakve oscilacije”, zaključuje šef stručnog štaba nikšićkog prvoligaša Dragan Radojičić.

Send this to a friend