Fudbal

Radonjić: Strpljivo do dobrog rezultata

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore sjutrašnjim duelom sa Kazahstanom završiće nastup u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će se naredne godine održati u Italiji.

Meč koji će početi u 16 časova na Gradskom stadionu u Nikšiću biće prilika za ekipu Mojaša Radonjića da dođe do treć pobjede u grupi 9.

U dosadašnjih devet utakmica, ,,hrabri sokoli“ osvojili su osam bodova.

“Kada igramo na svom terenu, uvijek pokušavamo da pobijedimo. Biće teško, Kazahstanci su nezgodna ekipa, igraju veoma tvrdo. Igraju sa pet igrača u posljednjoj liniji, najčešće u formaciji 5-3-2. Moramo biti mirni i strpljivi, te šanse koje eventualno budemo stvorili moramo pretvarati u gol. Sigurno je da će biti teško stvarati šanse, a kad ih već stvorimo, treba da budemo koncentrisani. Ako budemo imali sreće i znanja da na vrijeme postignemo gol, onda će nam biti znatno olakšan posao”, kazao je selektor Radonjić.

“Sokoli” su u petak napravili lijep uvod u meč protiv Kazahstana, kada su, takođe u Nikšiću, ubjedljivo savladali Luksemburg sa 3:0, uz veoma dobru igru cijele ekipe.

“Dva puta smo pobijedili Luksemburg u ovim kvalifikacijama, ali to ne treba da nam bude mjerilo. Kazahstan je kvalitetniji tim, svim protivnicima u ovim kvalifikikacijama pružili su jak otpor, bilo ih je teško pobijediti. Čak se i Francuska prilično namučila protiv njih. Imaju specifičan pristup igri, veoma su agresivni. Vidjeli smo to i u prvom duelu sa njima, kada smo ispustili pobjedu u posljednjim trenucima utakmice”, dodao je Radonjić.

Send this to a friend