Fudbal Crna Gora sa novim selektorom kreće u borbu za Mundijal

Radulović: Vjerujem u momke, imamo ciljeve i snove za koje ćemo se boriti

foto: FSCG

Selektor naše fudbalske reprezentacije Miodrag Radulović optimista je pred početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Iskusni stručnjak danas je objavio spisak igrača na koje računa za prve tri utakmice ciklusa za Mundijal, dok će naknadno pozvati fudbalere iz naše lige.

“Vjerujem u momke koje sam odabrao, u njihov talenat, karakter i želju. Vjerujem da ćemo napraviti iskorak, da smo spremni za izazov. Prije svega vjerujem da ćemo napraviti zajedništvo u timu, da će i oko nas biti takav ambijent. Imamo ciljeve i snove, borićemo se i vjerujem da ćemo biti u stanju da ih ispunimo“, kazao je Radulović.

Danas je predstavljen i Uroš Đurđević, koji će biti novi reprezentativac.

„Kada sam saznao za mogućnost da Uroš postane naš član, nisam imao dilemu – znam kakav je igrač i kakva je osoba. Početkom godine smo stupili u kontakt i on je odmah izrazio interesovanje. Znamo se više od 10 godina, on je bio 2009. godine na kampu FSCG. Drago mi je što je sa nama, vjerujem da će nam pomoći u planovima“.

U nacionalni tim prvi put pozvan je Ilija Martinović, dok je povratnik Esteban Saveljić.

“Saveljić je odigrao preko 100 utakmica u španskom fudbalu. Bilo je problema u peridu kada je bio u timu imao – jezik prije svega, ni naš ni engleski nije pričao… Sada je sve to drugačije, on je izrazio zadovoljstvo i veliku želju da dođe.”

Nekih fudbalera zbog povreda ili problema sa formom nije bilo na spisku.

“Nisam se odrekao nijednog igrača sa šireg spiska, s tim da smo imali problema sa povredama – nema Savićevića, Mirkovića, Raičevića, Kordića, Vujnovića, Vešović se još oporavlja… Mugoša ne može da dođe zbog kovid-protokola. Janković je tek počeo da igra, golman Petković nije u sastavu Anžea”, zaključio je Radulović.

Send this to a friend