Fudbal FSCG

Raičković i Ljutica na kongresu u Njemačkoj

Delegacija Centra za edukaciju trenera FSCG, koju su činili direktor Dr Niko Raičković i predavač i sekretar Centra, Boris Ljutica, boravila je od 28. do 31. jula na Internacionalnom trenerskom kongresu u Njemačkoj, saopšteno je iz Fudbalskog saveza.

Kongres, koji je okupio 840 učesnika cijelog svijeta, održan je u gradu Kasel.

Prioritet Kongresa u Kaselu bio je buduća edukacija u trenerskom radu, kao i putevi razvoja trenerskog rada u mlađim selekcijama, amaterskom i profesionalom fudbalu gledajući na savremene trendove i inovacije. Bilo je riječi i o prenosu trenerskog znanja u savremene trenerske metode.

Na izuzetno sadržajnom seminaru posebno su se istakle prezentacije trenera njemačkog bundesligaša RB Lajpciga Julijana Nagelsmana, koji je govorio o dinamici u utakmicama Bundeslige kroz njegovu viziju i shvatanje fudbala, a zatim je trener Hofenhajma Filip Dam predstavio temu o individualnom treningu i strukturi, sa posebnim akcentom na loše strane u momentima igre.

Vođa edukacije na pro nivou u Trenerskom centru FS Njemačke, Danijel Nidzkovski, obradio je temu o ciljevima i mogućnostima koučinga u savremenom fudbalu, dok je direktor Njemačke fudbalske akademije Majkel Šonvajc predstavio izazove i šanse u njemačkom fudbalu.

Seminar je završen temom o efektivnom koučingu u modernom fudbalu, gdje su svi učesnici bili izuzetno aktivni, dajući kvalitetnoj diskusiji doprinos iz ličnog trenerskog rada.

Delegacija Centra za edukaciju trenera FSCG boravak u Njemačkoj završila je mentorstvom treninga u Ajntrahtu iz Frankfurta, gdje je polaznik treće generacije UEFA Pro licence našeg Centra Damir Agović realizovao seminarski zadatak na terenima fudbalske akademije tog njemačkog bundesligaša.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NKL
Gost
NKL

Niko Raickovic je veliki gospodin, dokazan kao trener, doktor nauka I najzasluznjji za vodjenje trenerske skole FSCG. U svakom slucaju, nasi gradjani ne placaju ovo putovanje.

Miko
Gost
Miko

A ko placa ove turisticke posjete???

je li realno
Gost
je li realno

E ovakav nam je fudbal kad su ove dvije svetske neznalice otisle na kongres.

Send this to a friend