Fudbal

Rakojević uoči crnogorskog derbija: Ne obećavam pobjedu

Trener fudbalera Sutjeske Nikola Rakojević izjavio je pred veliki crnogorski derbi da ne očekuje lijep meč za oko, te da je za njegovu ekipu to samo jedno u nizu finala.

Lider domaćeg prvenstva u nedjelju dočekuje Budućnost u utakmici 9. kola.

“Kada čujem riječ euforija i titula, naježim se. Što se mene tiče i mojih igrača sezone je tek počela. Duel koji slijedi je veliki derbi i njiime će biti završen prvi od četiri kruga takmičenja koliko nas očekuje u tekućoj sezoni. Za nas je Budućnost još jedno u nizu finala koje treba da odigramo do kraja sezone. Za sada sve ide po planu, jer se držimo dogovora, a on glasi da je svaka utakmica finale bez obzira na ime rivala“, rekao je Rakojević za Sport klub.

Strateg Sutjeske je mišljenja da će u derbiju odlučivati nijanse.

“Ne očekujem lijep meč za oko. Očekujem veliku bobru na sredini terena i tu treba tražiti odgovor na pitanje ko će stići do pobjede. Ekipa koja dobije bitku na sredini bliža je cilju. Pored toga, kao i mnogo puta do sada, derbi mečeve može da riješi jedan potez, jedna solo partitura, trenutna nadahnutost pojedinca. Uz pomoć navijača vjerujem da ćemo sačuvati oreol nepobjedivosti. Pobjedu ne mogu da obećam. Ali mogu da obećam da ćemo se boriti do posljednjih atoma snage da stignemo do nje“, zaključio je Rakojević.

Sutjeska na čelu prvoligaškog karavana ima 18 bodova, dok su Podgoričani drugi sa bodom manje.

Nedjeljni meč na stadionu kraj Bistrice počeće u 15 časova.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mojsije
Gost
Mojsije

Ne treba obećao ali treba ići na pobjedu.Utisak je da se traži alibi za eventualni neuspjeh.6

Send this to a friend