Fudbal Poziv za defanzivca Rijeke

Raspopović prvi put na spisku

Momčilo Raspopović

Momčilo Raspopović naći će se na spisku reprezentativaca Crne Gore za septembarske mečeve koji će novi selektor Faruk Hadžibegić saopštiti do kraja sedmice.

Desni bek Rijeke (25) do sada nije pozivan u seniorsku reprezentaciju i imaće priliku da debituje 5. septembra u prijateljskom okršaju sa Mađarskom ili pet dana kasnije protiv Češke, u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Oba duela odigraće se na Gradskom stadionu u Podgorici, sa kojeg je Raspopović kao kapiten Budućnosti u januaru 2018. otišao u Rijeku, najprije na polugodišnju pozajmicu, nakon koje je potpisao četvorogodišnji ugovor.

Početkom 2019. doživio je tešku povredu ligamenata koljena, ali se nakon oporavka ustalio kao prva opcija na desnoj strani defanzivne linije hrvatskog vicešampiona, kojeg očekuje dvomeč sa Gentom u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ove sezone odigrao je pet utakmica provevši na terenu ukupno 375 minuta i bilo je očekivano da ga Hadžibegić uvrsti na svoj prvi spisak u ulozi selektora Crne Gore, tim prije što u dresu “sokolova” više neće biti desnog beka Crvene zvezde Filipa Stojkovića, koji je sa Mirkom Ivanićem i selektorom Ljubišom Tumbakovićem zbog pritisaka iz Srbije napustio ekipu uoči utakmice sa Kosovom u junu.

Prvi put na pripremama A selekcije naći će se i golman jermenskog Pjunika, Andrija Dragojević.

Crna Gora poslije četiri kola u kvalifikacionoj grupi A ima svega dva boda, koliko i Bugarska. Engleska i Češka su sakupili po šest Kosovo bod manje.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Serdar
Gost
Serdar

Dobar svaka cast

Send this to a friend