Fudbal

Realizacija nas muči, radićemo na tome

foto: FK Budućnost

Dvije pobjede na startu prvenstva nagovijestile su povratak vjere u dobar f udbai Budućnosti, kao i bolji učinak ekipe uoči prve mini pauze u šampionatu. Ipak, plavi u posljednje četiri utakmice nijesu bili na nivou tima koji želi titulu.

Podgoričani su izgubili gradski derbi od OFK Titograd, srećno su savladali Zetu na ,,Trešnjici, te dva puta kiksali na svom terenu nakon što su remizirali sa Lovćenom i Petrovcem. Posljednje izdanje protiv “nebo-plavih, naročito u drugom poluvremenu, posjetilo je na sumorno proljeće kada Budućnost nije mogla nikog da nadigra, a malo koga i da pobijedi.

Trener Zoran Govedarica očekivao je više od 11 bodova iz šest kola. Zato je nezadovoljan otputovao kući za vrijeme kraćeg predaha od treninga.

“Nedostaju nam dva boda iz mečava sa Lovćenom i Petrovcem. Nijesam srećan zbog bodovnog salda iz prethodnih šest utakmica, ali sve to možemo da ispravimo, još smo na početku. Optimista sam i vjerujem da ćemo ispuniti cilj”, rekao je šef stručnog štaba crnogorskog viceprvaka.

Negativni komentari, pa i zvižduci sa tribina, čuli su se nakon skromne partije protiv Petrovčana (1:1). 

“Većina igrača koji su bili u ekipi protiv Petrovca odigrali su 12 utakmica , od početka priprema. Stekao sam utisak da ih je malo stigao umor, kao i da su mislima već bili na odmoru. Primili smo jeftin gol, to je pad koncentracije. Kasnije smo nepotrebno žurili, pa ulazili u nervozu kako se meč bližio kraju. Opet smo imali prilike, ali muči nas realizacija. Radićemo na tome. Bićemo bolji nakon pauze”, ističe Govedarica.

Odbrana funkcioniše relativno dobro, o čemu svjedoči činjenica da su plavi primili svega dva gola. Slabije ide u napadu mnogo prilika, a malo pogodaka. U prosjeku jedan po utakmici, a od toga nijedan nije dao napadač Perović koji je svaki put bio starter i u prosjeku igrao preko 80 minuta po utakmici.

“To je ogroman problem. Ekipa nema tu vrstu rasterećenja jer fale golovi napadača. Naši bočni i vezni igrači su efikasniji od špica. I to je nešto što moramo da poboljšamo dodao je Govedarica. Jedina pozitivna stvar u igri protiv Petrovca je Petar Vukčević, sedamnaestogodišnji vezista, najmlađi na terenu, a među najboljima u redovima plavih. On je veliki potencijal i ogroman dobitak za nas. Bio je najpozitivnija tačka u timu”, zaključio je Govedarica.

Fudbaleri Budućnosti dobili su slobodno do srijede kada nastavljaju sa radom do narednog duela sa Grbljem u Radanovićima, 15. septembra.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Horhe
Gost
Horhe

Igrači vjerovatno stvore 30 šansi za 90 min. i upute preko 20 šuteva na gol pa se sa razlogom brineš?

E luđi sam ja što čitam ove gluposti, moj dobri i pomalo pošteni Govedarica! Samo ti radi, baka moj…

Send this to a friend